Annons

IT Gården satsar på solenergi

Här är det tänkt att IT Gården ska bygga en solcellspark.

Här är det tänkt att IT Gården ska bygga en solcellspark.

Under sommaren 2016 kommer en stor solcellpark att byggas jämte motorvägen i södra Landskrona. Det är IT Gården som investerar i en modern solcellspark och siktar på att bli självförsörjande på el.
– Vårt läge är perfekt och vi är stolta att leda miljövänliga energiinvesteringar i Sverige, säger Jan Swedin, VD på IT Gården i ett pressmeddelande. 

Annons
 

Marken som solcellsparken ska byggas på köper  IT Gården  för 55 000 kronor av Landskrona stad.
Totalt rör det sig om 11 000 kvadratmeter.
– Det blir en av landets största solcellsparker, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).

Tekniken kan leverera 200 000 kWh per år och skall byggas öster om E6.an vid IT Gårdens huvudkontor i Landskrona. Solparken består av 635 stycken 315 watts solpaneler som monteras på ställning och är ett högkvalitativt montagematerial för solenergi. Parkens fundament är påldrivning som är snabbmonterat och stabilt för att klara meteorologiska påfrestningar. För att omvandla likström från panelerna till växelström i elnätet används växelomriktare och optimerare som är en beprövad teknik som används i över 90 länder.

Satsningen på solcellsparken matchar IT Gårdens kraftiga tillväxt. IT Gården har på bara de tre senaste åren växt till 100 anställda och har en rullande årsomsättning på 250 miljoner svenska kronor. IT Gården förser 40000 användare med miljövänlig el och detta sker genom huvudkontor i Landskrona och samt filial i Göteborg. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser