Annons

Lejonet föll med uddamålet

Det blev till en uddamålsförlust för Lejonet i årets första hemmamatch.
Gästande Glimma kunde vinna med 2-1 inte minst sedan hemmalaget drabbats av ett stort manfall under dagen, enligt uppgift ”av olika anledningar”.

Matchfakta
Lejonet – Glimma 1-2
(0-1, 0-1, 1-0)
Målgörare:
Lejonet Filip Lundqvist
Glimma: Lucas Nordlund och Tobias Karlsson
Skott: 19-40
Utvisningar:
Lejonet 53 min
Glimma 37 min.
Publik 102
Glimma började starkt och kunde inledningsvis pressa tillbaka Lejonet rejält med bättre skridskoåkning och detta gav också resultat. Lucas Nordlund gjorde 0-1 redan efter 3,47. Strax därefter fick Lejonet chansen att komma tillbaka genom kvällens första power play. Här skapade man ett par fina chanser men Glimmas målvakt, Filip Brandett, höll tätt.
Resten av perioden böljade spelet fram och tillbaka.

Annons
 

Lejonet började dra på sig en del utvisningar i andra perioden och Glimma ökade rättvist på sin ledning efter drygt fem minuter in i mellanperioden. Halvvägs in i matchen blev det ett rejält kurr som renderade i ett matchstraff vardera och detta tände Lejonet för efter detta så lyfte man upp spelet och skapade ett par bra chanser men lyckades inte få in pucken.

Tredje perioden blev ett enda krigade från Lejonets sida där man tvingade Glimma att ta en del utvisningar. Det dröjde till 18,45 innan man lyckades få hål på Filip Brandett i Glimmas mål. Detta i spel fem mot fyra. Lejonets mål gjordes av Filip Lundqvist.

12 sekunder innan slut så drar Glimma på sig ytterligare en utvisning så Lejonet kunde avsluta med sex mot tre men tider räckte inte till. En något snöplig förlust men med tanke på manfallet så gör man en klart godkänd match. Klart bäst var Jonathan Andersson i målet med fina 95 procent räddningar.

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 24/1 kl 16,00 då Frosta gästar Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser