Annons

Storslam i egen cup för Landora

Landoras P03-lag tog hem segern i den egna julcupen.  Foto: Privat

Landoras P03-lag tog hem segern i den egna julcupen.
Foto: Privat

I den årliga inomhusfotbollsturneringen Landoras Julcup ställde i år 108 lag från hela Skåne upp. Åtta åldersklasser fanns representerade.
– Cupen kan sammanfattas som en veritabel succé då nästintill alla åskådare såväl som spelare lämnade hallen med positiv feedback till arrangörerna och ett leende på läpparna. Frågan är ändå om inte Landoras 02/03-trupp var den som lämnade hallen gladast, då man tog hem segern i båda åldersklasserna, säger cupgeneral Carl Nielsen som även är ledare för den  framgångsrika truppen.

Annons
 

Landora ställde upp med ett lag i 03-klassen och tre lag i 02-klassen.

03-laget spelade på Annandag jul och lyckades efter mödosamt slit ta sig vidare från en knallhård grupp. Inledningsvis spelade laget svajigt och hade efter två matcher endast en poäng. Dock lyckades laget vinna sina två återstående matcher och avancerade som grupptvåa till semifinal. Där ställdes man mot Svalövs BK som, efter mycket dramatisk avslutning, besegrades med 2-1 efter avgörande med endast någon sekund kvar. I finalen besegrades Glumslöv med 1-0. Detta innebar att Landoras P03 lyckades försvara sin titel från ifjol, efter många stenhårda matcher och lite tur i slutspelet. Till bästa spelare utsågs Felix Mårtensson, målvakt.

I 02-klassen kom Landora till spel med hela tre lag, där bland annat de duktiga nolltreorna ingick i de olika lagen.
–  Två av lagen bjöd upp till motstånd i gruppspelet och spelade finfin fotboll hela dagen men lyckades inte överrumpla motståndet. Dock så gick Lag Röd genom sin grupp obesegrad efter att bland annat ha utklassat värsta konkurrenten IK Wormo med 4-0 i sista avgörande matchen, berättar Carl Nielsen.

 I semifinalen ställdes man mot ett av Skånes, ja kanske Sveriges, bästa P02-lag, nämligen LB07 – ledda av den i Landorakretsar välkände ungdomstränaren Jonas Cajerby som genom åren lotsat många spelare till Skånelaget,

Landora spelade taktiskt perfekt och kunde utmanövrera LB07:s rörliga anfallsspel. Efter fulltid stod det 0-0 men endast någon sekund in i semin lyckas Faruk Qupevaj skjuta laget till final. I finalen ställdes man mot ett mycket starkt Ramlösa Södra som imponerat hela dagen. Matchen var mycket tät och jämn och avgörandet kom med endast 50 sekunder kvar av klockan.
– Josef Abdul-Ghani satte avgörande 2-1 genom att tunnla målvakten, och fick mycket välförtjänt dessutom ta hem titeln som turneringens bästa spelare.

– Sammanfattningsvis en mycket bra cup där våra killar bjuder upp till finlir när det behövs och spelar taktiskt perfekt i de matcher där vi ställs mot betydligt tuffare motstånd. Man kan inte annat än att vara stolt över dessa grabbar som äntligen fick fullborda den perfekt dubbeln i våra egen cup, avslutar Carl Nielsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser