Annons

Samling från hemlig orden under klubban

Joakim Karlsson på Skånes auktionsverk ser fram emot stundande nyårsauktion som utöver en större Frimurarsamling bjuder på flera kvalitétsinslag.

Joakim Karlsson på Skånes auktionsverk ser fram emot stundande nyårsauktion som utöver en större Frimurarsamling bjuder på flera kvalitétsinslag.

Nyårsauktionen hos Skånes auktionsverk har av tradition varit populär och samlat många intressenter.
– Från och med i år är även Nyårsauktionen en onlineauktion som går av stapeln tisdag 29 december klockan. 18. Visning dock som vanligt dagen innan klockan 13-19, säger Joakim Karlsson på Skånes auktionsverk.

Annons
 

Trots att julauktionen precis är avverkad är auktionssalen välfylld med objekt och flera föremål håller sannerligen hög klass.
– I och med höstens kvalitéauktion som var den sista i sitt slag kommer vi framöver låta kvalitetsobjekten samsas med veckogodset vilket gör varje auktion mer intressant. Dessutom slipper inlämnaren vänta ett halvår. Så vi har redan börjat stjärnmärka utvalda föremål i katalogen, förklarar Joakim Karlsson och slår sig ner i en av de två blåklädda Jetson fåtöljerna, designad av Bruno Mathsson, som finns till utrop.
– Här finns en vacker Berndt Friberg-vas men också en sagolik röllakan matta komponerad 1928 av Märta Måås Fjetterström. Men även en matta i ull av samma textilkonstnär.

En hel del glas av Erik Höglund bjuds ut varav tre ljuskronor men också konst av Marcus Larson och Jules Schyl samt stolarna “Spotty” designade av Peter Murdoch.
– Vi inleder dock som vi gjort vi de två senaste tillfällena med ett tema. Denna gång är det Frimurarföremål med bland annat unika fickur, smycken och glas som går under klubban, säger Joakim Karlsson. och avslöjar samtidigt att konstglasauktrionen senast inbringade drygt 22 000 kronor till Rädda Barnen.

Hela 1200 föremål söker denna gång nya ägare och mängden gör att fyra objekt i minuten kommer att klubbas.
– För att kunna bjuda online måste man vara registrerad kund hos oss men det gör man enkelt via vår hemsida skanesauktionsverk.se, avslutar Joakim Karlsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser