Annons

Framtidens arkitekter på Albanoskolan

HSB Landskrona bjöd på onsdagen elever och lärare från Albanoskolan på fika som tack för gott samarbete. Foto: Jonas Skelterwijk

HSB Landskrona bjöd på onsdagen elever och lärare från Albanoskolan på fika som tack för gott samarbete. Foto: Jonas Skelterwijk

Kanske tar framtidens stadsplanerare och prisade arkitekter sina första staplande utbildningssteg på Albanoskolan i Landskrona. Omöjligt är det inte.

Annons
 

Som vi tidigare berätta gick i våras startskottet för ett samarbete mellan HSB-Landskrona och Albanoskolan med målet att skapa förståelse och intresse för de olika yrkesroller som är inblandade i ett byggprojekt. I höstas fick eleverna också en kreativ uppgift, att skapa sitt eget ”Drömhus”.

Det var i samband med att Mathias Persson från Jais Arkitekter träffade eleverna som tävlingsuppgiften, som innebar att eleverna skulle rita sitt eget drömhus, delades ut.

När alla bidragen var klara hade arkitekten det smått otacksamma men likväl spännande  uppgiften att välja ut två vinnare.
–  Det har varit väldigt kul men otroligt svårt att välja ut någon speciell från alla de roliga och bra förslagen, sa Mathias Persson när han var klar med sina val av pristagare.

Vid onsdagens prisutdelning på HSB Landskronas kontor var samtliga elever inbjudna.  VD Mikael Jönsson bjöd på fika och en presentation innan det var dags att i filmsalen ta del av projektchef Anders Olssons redogörelse för hur arbetet med Västerpark avancerade.
Eleverna fick veta att byggställningarna snart ska monteras ner och någon gång mars/april är det dags att göra det efterlängtade besöket högst upp i Västerpark.

I samband med prisutdelningen passade Mikael Jönsson på att tacka eleverna för det fina samarbetet och de många inspirerande förslag som HSB Landskrona fått.
– Detta har varit en fantastiskt rolig resa, poängterade Mikael Jönsson.
– Alla eleverna har arbetat hårt och engagerat och vi hoppas att vi kan göra något liknande i framtiden.

De två pristagarna blev:

1:st pris

Elin 6A

”För tänkande utanför boxen. Förslaget visar spännande och nyskapande rumsfunktioner (bio, disco, bar mm). Något som man normalt inte finner i ett hus, därav ett drömhus.”

2:a pris

Ali 6B

”Ett fint och genomtänkt förslag. Två plan uppritat med mycket detaljer. Bra med plats i köket (för stora fester), kojor på vinden samt bred balkong”

Utöver priserna till Elin och Ali fick samtliga eleverna varsin biobiljett för sitt bidrag i "Mitt Drömhus". Någon som tillsynes mottogs med stor glädje.

Utöver priserna till Elin och Ali fick samtliga eleverna varsin biobiljett för sitt bidrag i “Mitt Drömhus”. Någon som tillsynes mottogs med stor glädje.

Pristagarna Ali och Elin med representanter från HSB Landskrona och Albanoskolan. Foto: Jonas Skelterwijk

Pristagarna Ali och Elin med representanter från HSB Landskrona och Albanoskolan.
Foto: Jonas Skelterwijk

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser