Flera avhopp i BoIS styrelse

BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.
BoIS ordförande Gabriel Munck svarar på den massiva kritiken som riktats mot BoIS den gångna veckan.
Enligt BoIS ordförande Gabriel Munck så mår styrelsen bra trots att två ledamöter har hoppat av sina uppdrag med omedelbar verkan. - Styrelsen mår bra och vi har mycket högt i tak, säger han bland annat. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.
Enligt BoIS ordförande Gabriel Munck så mår styrelsen bra trots att två ledamöter har hoppat av sina uppdrag med omedelbar verkan.
– Styrelsen mår bra och vi har mycket högt i tak, säger han bland annat.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Slitningarna i BoIS styrelse verkar fortsätta. Förra året hoppade styrelseledamoten Fredrik Lind av då han inte tyckte att föreningen sköttes professionellt. Nu står det klart att även i år så blir det avhopp. Två stycken. Med omedelbar verkan. Det är ledamoten och säkerhetsansvarige Per Eriksson som meddelade att han hoppade av styrelsen den 1 december. Dessutom har Linus Malmqvist hoppat av styrelsen, vilket bekräftades sent på måndagen.

Även i år drabbas BoIS styrelse av avhopp bara månader innan årsmötet. Förra året var det Fredrik Lind (som dock valdes in igen någon månad senare till många medlemmars förvåning) och den 1 december i år meddelade ledamoten Per Eriksson sitt avhopp.
Vilken anledning han har vill han först inte berätta om.
– Det är inget konstigt. Jag har meddelat styrelsen och valberedningen att de får uttala sig. Du får höra med dom, säger han på måndagseftermiddagen.

Enligt BoIS ordförande Gabriel Munck så hade inte Per Eriksson samma syn på föreningens arbete som styrelsen.
– Han höll inte med om den inriktning som resten av styrelsen ville ha och därför valde han att hoppa av. Jag tycker dock det är synd, säger ordföranden som inte vill precisera vad han menar med inriktning. Alltså om det gäller ekonomi, spelarköp, framtidsmål, satsningar med mera.
– Det är en kombination av vissa områden. Men vilka det är vill jag inte berätta om.

När Landskrona Direkt åter kontaktar Per Eriksson så säger han att anledningen är den samma som Fredrik Lind hade förra året.
– Vi har inte samma syn på hur det organisatoriska och det ekonomiska arbetet ska bedrivas, säger han.

Mats Persson är föreningens sammankallande till valberedningen och han säger vid en första kontakt att det till vårens årsmöte kommer att vara om- eller nyval på tre poster förutom på den som Per Eriksson lämnat.
– Ny ordförande väljs varje år. Sedan kommer vi i år att ha val på posten som vice ordförande som idag innehas av Peter Condrup. Dessutom blir det om- eller nyval för ledamoten Göran Andersson, säger Mats Persson.
– Vi håller på att föra diskussioner med samtliga dessa. Därför kan jag inte svara på några frågor om de vill fortsätta eller inte.

På frågan om det finns fler, förutom Per Eriksson som meddelat att de hoppar av styrelsen svarar Mats Persson tydligt och klart.
– Nej, det är där inte.

Detta är dock något som inte stämmer. Det har nämligen kommit Landskrona Direkt till känna att även Linus Malmqvist, som valdes in i styrelsen i våras, valt att hoppa av med omedelbar verkan.
– När vi talades vid innan hade jag inte fått Linus Malmqvist avhopp bekräftat men det har jag nu, säger Mats Persson vid ett andra samtal.
– Jag sitter i valberedningen och har därför ingen anledning att gå in på varför Linus hoppar av. Det får han svara på själv, fortsätter han.

Och att Linus hoppar av är inte det enda som inte stämmer enligt de första rapporterna. Landskrona Direkt har nämligen talat med styrelseledamoten Göran Andersson och han har gjort klart att han inte tänker låta sig väljas om.
– Jag har helt enkelt inte tid. Gör jag något ska det vara till 110 procent och det känner jag att jag inte kan ge, säger han.

Och när Landskrona Direkt för andra gången frågar Mats Persson om det inte finns de som aviserat att de inte vill fortsätta så medger han även Göran Anderssons inställning.

Efter två avhopp så nära inpå årsmötet och på så kort tid så frågar vi ordföranden Gabriel Munck hur styrelsen mår och om det är högt i tak.
– Styrelsen mår bra och vi har mycket högt i tak. Sedan är det så att det alltid finns många viljor i en stor styrelse, svarar han.

Frågan är om han själv tänker ställa upp på ytterligare ett år som ordförande.
– Det har varit och är fortfarande en stor ära att få arbeta med klubben. Det är dock bra med nytt blod emellanåt, säger han till Landskrona Direkt.

På den raka frågan om han tänker svara ja eller nej om han får frågan så svarar han svävande.
– Det är en hypotetisk fråga.

Det ser alltså ut som att BoIS valberedning har en tuff uppgift framför sig. Årsmötet brukar i regel hållas i början av mars och då ska valberedningen ha ett komplett förslag till styrelse. Sedan är det upp till medlemmarna att avgöra vilka som ska styra klubben under sitt 101 levnadsår.

Till arkivet