Annons

Whisky från Ven bäst i världen

Henric Molin gläds åt att Spirit of Hvens whisky Sankt Claus blivit utsedd till världens bästa av Whisky Advocate magazine. Foto: Spirit of Hven

Henric Molin gläds åt att Spirit of Hvens whisky Sankt Claus blivit utsedd till världens bästa av Whisky Advocate magazine.
Foto: Spirit of Hven

Whisky Advocate magazine är USAs ledande whiskytidning och nyligen utsåg de Spirit of Hven Sankt Claus till världens bästa whisky.

Annons
 

Spirit of Hven lanserar sina drycker hårt utomlands Och visst ger det resultat. Så bra har det gått att deras whisky Sankt Claus blivit utsedd till världens bästa.
– Whisky Advocate magazine är den största whiskytidningen i världen. Så detta är mycket stort för oss, säger Henric Molin på destilleriet.
– De har flera olika klasser, skotsk whisky, irländsk och bourbon. Sverige ligger i klassen övriga länder och det var där vi tog förstaplatsen.

Henric Molin blev av naturliga skäl glatt överraskad.
– Jag hade faktiskt inte koll på det. Det var när jag kom hem efter en lång arbetsdag som jag läste om utmärkelsen på en av mina medarbetares facebooksidor, säger han och skrattar.

Något rejält firande kommer det dock inte att bli.
– Det har vi inte tid till. Just nu har vi fullt upp. Men att vi har mycket att göra är ett bra sätt att fira, avslutar Henric Molin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser