Josefines enastående resultat

Nevis RG i Staffanstorp stod under helgen som arrangör till Nevis Cup 2015, en internationell tävling som lockat gymnaster från Tyskland, Holland, Danmark och Sverige.

– För Landskrona Kvinnliga GF innebar det att vi hade en del gymnaster som deltog, då denna tävling också delvis kan påverka deltagande på NM i Köpenhamn i mars 2016, berättar Jenny Engdahl.

Josefine Olsson vann seniorklassen på ett säkert och övertygande sätt.
Hennes segermarginal till tvåan var cirka fyra poäng.
– I och med detta har Josefine vunnit alla individuella tävlingar i Sverige som hon deltagit i under året. Ett fantastiskt facit får man säga, understryker Jenny Engdahl som under helgens tävling fick se Josefine Olsson toppa sitt resultat med poäng i tunnband på mycket fina 15,70.

Olivia Kristensson- Nilsson som var tillbaka efter sin skada var lite nervös i den inledande grenen tunnband, men kom igen starkt och hamnade på femte plats totalt.
Noteras kan att hon hamnade på andra plats i grenen käglor efter Josefine Olsson.
– Nu är Olivia skadefri, så det är bara att köra på mot “högre mål”.

På juniorsidan tävlade Meja Engdahl-Petersson för första gången som junior.
– Hon hamnade på en hedrande fjärdeplats efter ganska bra körningar
i rep, tunnband och käglor. I rep kan vi notera att hon kom trea.
Meja har ett naturligt sätt att framföra sina program och en otrolig musikalitet vilket gör henne unik som gymnast, säger Jenny Engdahl som fick se en gymnast från Tyskland knippa guldmedaljen i juniorklassen.

Föreningens lite yngre gymnaster deltog med fristående och ett valfritt handredskap.
– De har mycket att lära av de tillresta gymnasterna, framförallt de från Tyskland. Men Emma Jönsson, Linnéa Larsson och Tuva Henckel gjorde helt efter sin förmåga just nu. De ger dock ett ganska blekt intryck på mattan och måste arbeta med att definiera rörelserna, agera till musiken och hantera handredskapen tydligare.
Gymnaster från Tyskland och arrangörsklubben Nevis RG tog hand om medaljerna.

Duon med Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli genomförde två körningar som var så gott som felfria. De ser fram emot att få byta ut musiken och bygga på programmet inför 2016 och de viktiga tävlingar som kommer då. Med vars en pokal åkte de hem från Staffanstorp
glada och nöjda.

Åsa Christensson coachade flickorna lugnt och säkert genom den långa tävlingen.

Till arkivet