Doldis blev Årets Företagare 2014

Industrihälsan i Landskronas ägare och VD Martin Forsmark som tilldelades utmärkelsen Årets Företagare i Landskrona.
Industrihälsan i Landskronas ägare och VD Martin Forsmark som tilldelades utmärkelsen Årets Företagare i Landskrona.

På fredagen presenterades Årets Företagare 2014 i Landskrona i samband med en lunch på Örenäs Slott. Det var Industrihälsan i Landskronas ägare och VD Martin Forsmark som tilldelades utmärkelsen.

Martin Forsmark har varit ägare och VD för Industrihälsan i Landskronas sedan han köpte verksamheten för fyra år sedan. Sedan dess har utvecklingen av företaget gått framåt med stormsteg. Företaget bedriver hälsovård till företag och deras anställda.
– Vi är sju anställda och har ett stort antal företag som kunder. De är naturligtvis måna om att deras anställda ska må bra, säger Martin Forsmark.

På vilket sätt bidrar du och ditt företag till Landskronas utveckling?
– Vill gärna svara ömsesidigt på den frågan eftersom Landskrona framförallt har bidragit till vår utveckling. Jag är uppväxt i Småland och har erfarenhet från näringslivet där. I Landskrona finns en anda som liknar den jag är van vid. Här hjälps man åt, man känner varandra och man vill. Samhället och företagen står nära varandra och det är en oerhörd styrka och konkurrensfördel, säger han och fortsätter.
– Jag lärde redan första året i Landskrona känna både andra arbetsgivare och kommunföreträdare och det har absolut bidragit till vår utveckling. Vi arbetar med att hålla kunders medarbetare friska och det är väldigt givande i en ort som denna. De företag som vi har som kunder satsar på att utveckla hälsosamma arbetsplatser, de är långsiktiga och de vet att det lönar sig. Behoven blir mer och mer avancerade och det har drivit oss att ligga i framkant när det gäller kompetens och utveckling. Friska organisationer ger konkurrensfördelar även för våra kunder.

Hur ser du på framtiden för ditt företag?
– Framtiden för Industrihälsan är ljus. Vi vill fortsätta att utvecklas i Landskrona och vi har redan tagit steg för att etablera oss tydligt i Malmö-Lund området.

Vilka utmaningar finns?
– Den största utmaningen är att hitta nya medarbetare både till Landskrona och till vår nya enhet i Malmö. Vi kommer också att byta namn till Hälsomedicinskt center Företagshälsa, vi är en liten koncern med en stark vision och vill därför att även att vår företagshälsovård bär namnet. Det kan ses som ett dilemma i Landskrona där varumärket Industrihälsan är starkt sedan trettio år men vi ser det mer som ett avstamp att växla upp och kunna erbjuda ännu mer, avslutar Martin Forsmark.

Till arkivet