Annons

Inget kommunalt bidrag till Startelvan

BoIS-projektet Startelvan har funnits sedan 2010 och har sedan dess bland annat finansierats genom kommunala bidrag. Inför 2016 ansökte man om 984.000 kronor för att kunna fortsätta med alla sina olika aktiviteter. Kommunen har dock beslutet att Startelvan inte skulle få några pengar för 2016.
– Vi har flera liknande projekt inom den kommunala verksamheten. Därför har vi valt att inte bevilja något bidrag i år, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Beslutet innebär att en del verksamheter inom Startelvan kommer att läggas ner medan andra är kvar. Vad Landskrona Direkt erfar kommer bland annat samarbetet med Arbetsförmedlingen att fortsätta. Deras tomteprojekt är dock i farozonen.
– Vi är tre anställda på Startelvan, och det är klart att vi drabbas på något sätt, framför allt kommer vi inte att kunna hjälpa lika många längre. Ett projekt som kommer att bli lidande är ”Tomten bor i Landskrona” där vi brukar dela ut julklappar, säger Anders ”Asse” Jakobsson på Startelvan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser