Annons

Skyttekung på lov i Landskrona

Emir Kujovic är hemma på jullov i Landskrona.

Emir Kujovic är hemma på jullov i Landskrona.

Inte sedan 1977 har någon med Landskronaanknytning vunnit skytteligan i fotboll. Inte förrän nu. Då var det dåvarande BoISaren Mats Aronsson som delade skytteligavinsten med Reine Almqvist i IFK Göteborg. I år var det Landskronaprofilen Emir Kujovic som gjorde flest mål i allsvenskan, hela 21 stycken.
– Det var en dröm att vinna skytteligan och det var en ännu större dröm att vinna allsvenskan, säger den 27-årige anfallaren som är fostrad i BoIS (slutade 2006) men som idag har kontrakt med IFK Norrköping.
– Jag har ett år kvar i Norrköping. Vi får väl se om jag stannar där eller om det dyker upp något annat, säger han och låter förhoppningsfull.
– Det är klart att jag vill spela i någon av de stora ligorna i Europa.

Annons
 

Mellan oktober 2010 och augusti 2013 spelade han för de två turkiska klubbarna Kayserispor och Elazigspor. Men den 9 augusti 2013 skrev han på ett kontrakt över 3,5 år med IFK Norrköping. 2013 var Emir Kujovic skadad en del men förra året lossnade det. 2014 och svarade han för 10 mål på 18 matcher vilket var en avgörande orsak till att Norrköping klarade sig kvar i allsvenskan. Och hur det gick i år vet vi.
– Det har varit ett fantastiskt år för mig. Som grädde på moset blev jag uttaget till a-landslaget i höstas och då gick ännu en dröm i uppfyllelse, säger han.

Inom räckhåll har han dock ett mål som han gärna vill nå.
– Jag vill spela i landslaget sidan om Zlatan i anfallet när EM avgörs i Paris till sommaren. En del säger att vi är för lika men jag håller inte med. Även om vi båda är långa och är duktiga på att ta emot bollar och fördela så kan jag hålla mig längst fram, säger anfallaren och skrattar.

Nu väntar dock först ett välbehövligt uppehåll innan landslaget kallar till samling den 2 januari och därefter är det Norrköping som gäller.
– …om inget annat dyker upp innan, avslutar han med en blinkning.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser