Annons

Insamlingar och konserter för klimatet

Snart är det dags för årets insamling till Musikhjälpen.

Snart är det dags för årets insamling till Musikhjälpen.

I och med att julen står för dörren så arrangeras den årliga Musikhjälpen. I år är det den 13-19 december som gäller. Årets insamlingstema lyder “Ingen Ska Behöva Fly Undan Klimatet!” och precis som de senaste åren så är det Alexander Redrin från föreningen Ökända som är initiativtagare för den lokala insamlingen i Landskrona.
– Det känns extra värdefullt att vara med i år och kämpa när vi ser att vädret blir mer extremt och alla människor som tvingas fly sina hem. Varje krona som går till att förebygga de katastrofala följder som följer i klimatförändringarnas spår räknas, betonar Alexander Redrin.

Annons
 

– Ni kommer att se oss ute på stan med bössor under hela Musikhjälpen-veckan. Dessutom kommer det att arrangeras en stödgala på Teaterrestaurangen redan på lördag klockan 10-16, säger Alexander Redrin och fortsätter.
– På stödgalan blir det massa fantastisk live musik, lotterier, tävlingar, pantinsamling, ansiktsmålning, soppa och fikaförsäljning där alla pengar oavkortat går till Musikhjälpen.

Det kommer även att arrangeras en stödkonsert den 18 december.
– Den kommer att vara på O´Learys klockan 19-03, med mer härlig live musik och hygge där hela entrén på 100 kronor, eller hur mycket man nu vill skänka, går till Musikhjälpen och O´Learys är såklart med och skänker precis som alla som uppträder.

Precis som tidigare år så kommer den nationella Musikhjälpen att visas på TV och i år så står glasburen i Linköping.
– Där sänder komikern och programledaren Gina Dirawi, artisten Linnea Henriksson samt Musikhjälpen-veteranen Kodjo Akolor liveradio och TV dygnet runt från den 13-19 december.

Avslutningsvis vänder sig Alexander Redrin till alla som vill hjälpa till att samla in pengar eller hjälpa till på annat vis.
– Vill ni vara med och hjälpa till att samla in pengar under veckan eller kanske baka något som vi kan sälja på stödgalan, samla in pant eller har egna idéer så är allt välkommet och ni kontaktar oss på Facebook eller maila till info@okanda.nu. Har ni ett företag och funderar på att skänka till Musikhjälpen eller att bedriva insamling på arbetsplatsen, skolan eller i föreningen så välkomnar vi er att skänka genom Landskronas initiativ LA 261 Musikhjälparna och då får ni även uppmärksamhet lokalt på Stödgalan den 12 december och på vår hemsida samt LA 261 Musikhjälparna på facebook, för ert engagemang, säger eldsjälen och avslutar.
– Alla kan när som helst delta i Landskronas insamling till Musikhjälpen genom att använda den Digitala Insamlingsbössan som finns på Musikhjälpens hemsida där vårt initiativ finns registrerat som La 261 musikhjälparna. Tillsammans räddar vi liv!

Spelschema för Stödgalan 12/12 på Teatercaféet:
10:30 Sander & Gander
11:30 Trinity
12:15 Annette Lindwall
13:00 Kalle Eskilsson
13:30 Verse II
14:15 Dansshow
14:45 Wannergren
15:00 Dansshow

Spelschema för Stödkonsert kvällen 18/12 på O´Learys
19:30 RM DUO
21:30 Stereosouls
23:00 Institutionen
00:30 Dödens Kaga

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser