Ny vattenläcka på Öster

Igår skede en akut vattenläcka på Östergatan och i morse upptäckts en ny på samma gata. Personal från NSVA är på plats och vattnet har stängts av. Denna gång är det boende på Östergatan och Pilgatan som blir drabbade av vattenavstängningen.

Igår eftermiddag var det Esperanza och Karlslundsparken som drabbades av en vattenläcka och frågan är om det inte kommer fler inom de närmsta dagarna.
Just nu pågår inkopplingsarbeten i nya vattentornet vilket gör att trycket på dricksvattnet varierar. Något som vid tidigare tillfällen gett upphov akuta vattenläckor då stadens vattenledningar på många ställen är ålderstigna.

På Östergatan beräknas arbetet vara klart under förmiddagen och i vattentornet den 11 december.

Klorering
Under perioden fredag 11 december till fredag 18 december kommer dricksvattnet att kloreras. Klorhalten ligger inom godkända gränsvärden, dock kan man uppleva smak och lukt av klor.
– Vid alla lite större arbeten på dricksvattenanläggningar så avslutar vi med att klorera. Det görs för säkerhets skull för att minska risken för bakteriepåverkan. Smak och lukt av klor är snabbt övergående och märks mest i vattentornets närområde, säger Lars Ödemark, specialist på dricksvattenkvalitet hos NSVA.

Till arkivet