Annons

Agim Sopi ny tränare i BoIS

Agim Sopi kommer att träna BoIS 2016. Tränaren presenterades av klubbens ordförande Gabriel Munck på tisdagen.

Agim Sopi kommer att träna BoIS 2016. Tränaren presenterades av klubbens ordförande Gabriel Munck på tisdagen.

Det har länge spekulerats om vem som ska ta över huvudansvaret för BoIS a-trupp nästa säsong. Och nu står det klart att det är Agim Sopi som tillsammans med assisterande tränaren Billy Magnusson kommer att drilla nästa års randiga trupp. Målet är att duon ska ta BoIS till superettan endera året och göra detta genom att spela en offensiv fotboll.
– Jag gillar snabbt kortpassningsspel och offensiv fotboll. Jag har tittat mycket på Barcelona. De spelar en fotboll som tilltalar mig. Det är så fotboll ska spelas. Men samtidigt som man spelar offensivt så måste man ha en defensiv i balans, säger den nybakade tränaren.

Annons
 

Agim Sopi har lång erfarenhet trots att han så sent som den 28 oktober “bara” fyllde 46 år. Några av klubbarna han representerat som spelare är Tyringe, FC Rosengård och IFK Malmö. De senaste klubbarna han tränat är FC Rosengård och Prespa Birlik.
– Jag har gått den långa vägen. Från sjuan, sexan, femman och så vidare och nu kan jag stolt konstatera att jag ska träna BoIS i division ett. Det känns stort. BoIS är en anrik klubb med många år i de högsta serierna och en trogen supporterskara.

Idag har klubben bara en handfull spelare med kontrakt men nu när tränarfrågan är löst så lär fler bli klara inom det närmaste. En hel del spelare testas i veckan och Agim Sopi kommer att dyka upp trots att han inte börjar sitt nya jobb förrän den första januari.
– Jag har inte träffat spelarna ännu men tänker göra det på fredag. Jag ska då också träffa Billy Magnusson. Jag känner honom sådär. Vi har talats vid i telefon några gånger gällande spelare och motståndare tidigare. Mitt intryck är att han är mycket duktigt. Det kommer att fungera hur bra som helst.

Agim Sopi berättar om sin filosofi som tränare.
– Alla ska tycka att det är roligt att komma till träningen. Jag lämnar ingenting åt slumpen. Detta i kombination med varierad träning och hårt arbete ska leda till resultat, säger han och förklarar.
– Det gäller att noga sätta sig in i varje individ. Jag vill veta vad som driver mina spelare, vad de kan och vad vi kan förbättra och sedan jobba utifrån det. När jag kom till Prespa Birlik så var där 18 nya spelare från 13 länder. Då gäller det att vara noggrann. Det är tillexempel stor kulturell skillnad på en kille som kommer från Ghana jämfört med en som kommer från Nigeria. Och det gäller alla. Vi är alla olika och det är mitt jobb att få alla att tycka det är roligt med fotboll. Först då kan man prestera som ett lag.

Enligt honom själv kan han vara både den snälla tränaren och den som ryter ifrån.
– Jag vill att spelarna ska ge allt. Det är bara så vi kan vinna. Jag har en vinnarskalle. Därför kan jag ge beröm men jag kan också berätta för en spelare vad han kan bli bättre på. Det gäller att vara tydlig. Låt oss säga att en spelare har tre egenskaper som han är bra på men en fjärde att jobba på. Då gör vi det. Jag är till för mina spelare alltid. Även de som vill köra ett extra pass.

Nu ska tränaren och klubben inventera de spelare man har och de som eventuellt kommer att förlänga. Sedan får parterna se vad som måste kompletteras. Agim Sopi har många kontakter i utlandet, han är bland annat assisterande tränare för Makedoniens U21-landslag.
– Jag har ett mycket brett kontaktnät i hela Europa men jag tycker att det finns många talangfulla spelare i Sverige. Vi får se vad som finns och vad vi behöver. Det är ju även en fråga om ekonomi.

På tal om ekonomi. När Landskrona Direkt frågar om han har skrivit på ett heltidskontrakt svarar han halvt undvikande men med ett leende.
– Jag sysslar med fotboll på heltid och jag har det bra ställt. Jag är nöjd med vår uppgörelse.

BoIS ordförande Gabriel Munck är glad att tränarfrågan är löst.
– Det har varit en lång process men nu är vi äntligen framme och kan börja blicka framåt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser