Annons

Ung stråkvartett med stor spelglädje

Förra söndagen avslutades Landskrona kammarmusikförenings höstsäsong med besök av den unga polska stråkkvartetten Airis som bjöd på ett varierat och genreöverskridande program. Kvartetten med ursprung i Krakow bildades 2007 och sedan dess fått en rad utmärkelser.

Konserten inleddes med stråkkvartett nr 4 av Grazyna Bacewicsz komponerad 1951.Airis Quartett: Aleksandra Czajor, Grazyna Zubik Natalia Warzecha-Karkus och Joanna Gutowska Airis Quartett: Aleksandra Czajor, Grazyna Zubik Natalia Warzecha-Karkus och Joanna Gutowska Därefter kom ett block med danser av olika karaktär: Ravels ”Pavane pour une infante défunte”, Johan Strauss dy:s kända Pizzicatopolka och tangostycket ”Por una cabeza” av argentinaren C.Gardel. Sedan följde musik av K.A Janczak till filmen ”Dans les pas de Marie Curie”, med stycken i genomkomponerad stil. Sist före paus spelades Musorgskijs ” Gopak” en livlig ukrainsk dans.

Annons
 

Kammarmusikföreningens vårsäsong inledes den 17 januari med besök av kammarorkestern Camerala Nordica. Konserten är då förlagd till Landskrona teater och på programmet står musik av Mozart och Britten.

Inrapporterat av: Rolf Linné

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser