Annons
Fredagen den 21:e januari
1.8°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Öppet hus på gymnasieskolorna

På torsdag håller Selma Lagerlöfgymnasiet och Allvar Gullstrandgymnasiet öppet hus mellan klockan 18-20. Elever som går på högstadiet, vårdnadshavare och alla andra nyfikna är välkomna att på plats få veta mer om gymnasieprogrammen, om skolorna, träffa gymnasieelever och personal och samtidigt passa på att se skollokalerna. Även Idrottsgymnasiet informerar om möjligheterna till studier kombinerat med idrottsträning.

Selma Lagerlöfgymnasiet informerar om barn- och fritidsprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet med programlokaler i norra Landskrona, handels- och administrationsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet samt om introduktionsprogrammen.
Under kvällen kan besökarna passa på att få sig ett gott skratt när det bjuds på stand up comedy.
– Det är mycket lättare att på plats få en bild av vad programmen innebär, genom att prata med våra elever och vår personal. Ett öppet hus är ett perfekt tillfälle för både blivande elever och deras vårdnadshavare att göra just det, säger Eva Andersson, utbildningsledare på Selma Lagerlöfgymnasiet.
– Man kan få mer information om Selma Lagerlöfgymnasiet genom att följa vår blogg, vår Facebooksida och på Instagram, berättar Eva Andersson.

Annons
 

På Allvar Gullstrandgymnasiet träffar besökarna personal och elever från ekonomiprogrammet, el- och energiprogrammet, industritekniska programmet, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet samt teknikprogrammet. Gymnasieeleverna som arbetat med Ungt Företagande (UF) finns på plats och visar och säljer sina produkter.
– Under kvällen får besökarna även veta mer om marinbiologi och skolans engagemang kring hållbar utveckling och om vår nya profil kriminologi, berättar Pernilla Ripa, studieledare på Allvar Gullstrandgymnasiet.
– På Allvar Gullstrandgymnasiet går alla de elever i Landskrona som valt ett högskoleförberedande program, dessutom har vi två yrkesprogram. el- och energiprogrammet med programlokaler i norra Landskrona och industritekniska programmet i nya lokaler på varvsområdet, fortsätter Pernilla Ripa.

På Idrottsgymnasiet kan eleverna kombinera sin satsning inom fotboll, innebandy eller golf med något av de nationella programmen på Selma Lagerlöfgymnasiet eller Allvar Gullstrandgymnasiet.
– Vi erbjuder även ett utbildningsalternativ där alla elever, som är intresserade av sin idrott och tränar regelbundet i en förening, kan läsa extra kurser i Idrott och Hälsa, avslutar Anders Nilsson, utbildningsledare på Idrottsgymnasiet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser