Ännu en Snipp och Snopp-bok ges ut


Tony Cronstam har i dagarna släppt sin andra barnbok om Snipp och Snopp och fler blir det. Så länge det finns ämnen att skriva om så kommer författaren att skriva.
– Som livet ser ut så finns det gott om ämnen. Saker är inte alltid vad de ser ut att vara. Ta mig tex; med svensk mamma men pappa från Libanon ser jag ut som en semla men smakar falafel, säger han och skrattar.

För cirka två månader sedan släppte författaren Tony Cronstam barnboken Snipp och Snopp – Lika eller olika. Boken blev en succé och nu har den andra boken i serien kommit ut. Den heter Snipp och Snopp och dumma nya flickan.
– Jag kommer att fortsätta att skriva om Snipp och Snopp så länge det behövs. Jag känner att det finns många angelägna ämnen att skriva om. Trean, som släpps i mars, kommer att handla om hur Snopps föräldrar skiljer sig, säger Tony Cronstam.

Den första boken handlade om värderingar och jämlikhet och den andra som nyligen släppts handlar om hur det kan kännas när någon ny kommer.
– Snipp och Snopp är bästisar. Men så plötsligt dyker Snipperalda upp. Snipp blir då rädd att hon ska bli av med sin bästis. Ett möte känns inte alltid spännande och roligt. Ibland blir vi oroliga och rädda, säger författaren och förtydligar.
– Man kan se berättelsen som en parallell till den växande invandrarfientligheten i samhället.

Boken riktar sig främst till barn i åldern 3-6 år.
– Så är den officiella klassificeringen men jag brukar säga att barn mellan 2 och 8 år har såväl glädje som nytta av den, menar Tony Cronstam.

Trots att böckerna i viss mån varit kontroversiella så har de blivit en succé.
– Trots att den första boken bara är två månader gammal så har den redan tryckts i tre upplagor. Faktum är att vi redan nu trycker upp den andra boken i en andra upplaga och det är såklart kul, avslutar Tony Cronstam.

Läs även: Från Elvis till snippor och snoppar

Till arkivet