Individ- och familjeförvaltningen och Arbetsförmedlingen snart sambos


Susanne Borgelius, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Landskrona menar att de nya lokalerna på Rådmansgatan blir ett lyft för såväl perosonal som kunder.

Arbetet med att färdigställa lokalerna på Rådmansgatan, dit Arbetsförmedlingen och delar av stadens individ- och familjeförvaltning ska flytta in, är snart klart. Vecka 47 går flyttlasset för individ- och familjeförvaltning  och den 25 november lämnar Arbetsförmedlingen Folkets Hus för att flytta till Rådmansgatan.
– Detta är en flytt som vi sett fram emot länge, säger Susanne Borgelius, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Landskrona.

Lokalerna de flyttar in i är dock inte större än de som de hyr in sig i idag.
– Det rör sig om ungefär lika stora utrymmen men de nya är mer anpassade för vår verksamhet. På Rådmansgatan kommer de flesta att sitta i halvöppna kontorslandskap där åtta till tio medarbetare sitter tillsammans.

I och med flytten så kommer Arbetsförmedlingen att ha stängt under två dagar.
– Det är för att allt som ska flyttas ska komma på plats. Vi har dock inga planerade möten och aktiviteter då så ingen av våra kunder ska bli drabbade, bedyrar Susanne Borgelius och betonar samtidigt:
– Det här är inte bara en flytt som kommer att innebära en bättre arbetsmiljö för våra anställda. Framför allt så är det bättre för våra kunder.

Till skillnad från Arbetsförmedlingen så flyttar individ- och familjeförvaltningens sektion för ekonomiskt bistånd samt Kompetensforum redan vecka 47.
– Vi börjar flytten den 16 november och vi räknar med att allt ska vara på plats under samma vecka. Men för att gardera oss mot eventuella dröjsmål så har vi sagt att vi kommer att öppna igen vecka 49, säger Sofia Hässledal, sektionschef för avdelningen ekonomiskt bistånd.
– Vi kommer dock att ha vår telefonväxel uppe för att kunna ta emot akutfall, meddelar hon.

Till arkivet