Annons

Självförsvarskurs för ökad trygghet


Mor, dotter och mormor övar självförsvar.

Nu startar Anita Enberg och Henka Dojo Jujitsu upp en ny självförsvarskurs för tjejer/kvinnor från 12 år.

Annons
 

– Självförsvar för tjejer är en specifik form av träning som handlar om att först och främst lära sig att säga ifrån och agera på ett så tydligt sätt att man kan undvika att bli utsatt för våld. Vi fokuserar på tre delar: mental styrka, verbal styrka och fysisk självförsvar, förklarar Anita Enberg.
 
På kursen lär sig deltagarna inte bara hur man ska göra fysiskt när man försvarar sig, de lär sig att tänka rätt också.
– Om du bli rädd, chockad och paralyserad, så kvittar det hur många försvar du har lärt dig.
När du känner att du kan försvara dig, så utstrålar du också ett självförtroende som kan verka avskräckande på en eventuell våldsverkare. Det syns på en persons hållning att denne inte är rädd,
anser Anita Enberg.

Jag har hållit i kurser i självförsvar i 15 år. Så fort en kurs är avslutad, kommer det förfrågan på en ny. Tjejerna kommer ensamma, tillsammans med en kompis, men många gånger också en mamma med sina döttrar.

En gång köpte en mamma en privatkurs till sin dotter och hennes kompis som födelsedagspresent. Dom skulle ut på en jorden runt-resa och hon ville att de skulle känna sig trygga. Det tyckte jag var en mycket fin och omtänksam present.

Under den senaste tiden, har även efterfrågan på självförsvarskurser ökat bland seniorer, 65 + och Anita Enberg är ofta ute och håller föredrag/kurser för dessa runtom i Skåne och ofta frågar hon deltagarna varför de valt att komma.
Svaret är många gånger att de vill veta hur man ska tänka och agera om man skulle hamna i en hotfull situation. Efter kursen uppger många att det varit lärorikt och att man känner sig tryggare.  Det är största anledningen att jag håller kurser år efter år,  att jag får tjejerna att känna sig lite tryggare, avslutar Anita Enberg.

Nästa kursstart är den 29 november


Efterfrågan på självförsvarskurser bland seniorer, 65 + har ökat enligt Anita Enberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser