Annons

Kronans vägvinnande policy

Då har Kronan Volleybollklubb åter varit i farten. Så väl ungdomslag som A-laget har matchat och Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i klubben skickar oss en minst sagt gedigen rapport. Klubbens policy att låta alla få delta skapar stämning, utveckling och framgång.

Silver till Kronans U15

Annons
 


Den 10 oktober var Kronan i Malmö och spelade U15 sammandrag och deltog med två lag. Kronan deltog i den svåra av klasserna, som innehöll totalt 12 lag. I den lätta klassen deltog 16 lag, vilket innebär att totalt deltog hela 28 lag i denna turnering som var den första för säsongen för åldersklassen. Båda Kronans lag spelade bra i gruppspelet och tog sig till A-slutspel. Väl här tog energin slut lite för Kronan Citta som efter ett par tuffa slutspelsmatcher fick nöja sig med en åttondeplats. Kronan Cement hade lite mer go för dagen och lyckades ta sig ända till final, där EVS blev för tuffa med sitt starka grundspel. Men tjejerna gör en fantastisk turnering där både kvartsfinal och semifinal vinns i ett jämnt skiljeset. Framförallt visar tjejerna upp riktigt fint spel med många bra anfall. Silverlaget bestod av Lykke Nilsson, Linnea Olsson, Hanna Brkic och Patrycja Winiarska och Kronan Citta utgjordes av Källa Andersson, Sejla Basic, Lova Nilsson och Agnes Johannesson.

 – Tvåa och åtta av totalt 26 lag skvallrar en del om bredden vi har i föreningen.Den här träningsgruppen är den bredaste vi har i Kronan, om man bortser från de yngre lagen. Inom kort kommer vi att kunna ställa upp med tre jämnbra lag i den svåra gruppen och det kommer endast att vara dagsformen som avgör vilket av lagen som tar sig längst. Vi har som policy att vi inte har fasta lag utan vi byter konstellationerna från turnering till turnering, så att alla får chansen att spela med alla. Detta kommer att bidra till att den redan fantastiska stämningen i gruppen blir ännu bättre, och tjejerna kommer att utvecklas om möjligt ännu snabbare. Dessa tjejer har redan fått börja känna på sexmannavolleyboll i vårt U16-lag och det kommer att bli intressant att följa dem även där.

U13 visade framfötterna i tuff turnering


I söndags var vårt unga U13-lag i Ängelholm och spelade turnering. Laget består av Moa Ekberg och Emilia Saxne (f 2006), Nils Mellblom (f2005) och Ida Ekberg (f2004) och åldersklassen sträcker sig upp till 2004. Vi var anmälda i den lätta klassen men då antalet lag i den svåra gruppen inte blev fler än tre så slogs grupperna ihop. I gruppen fick vi möta ett Lundalag och ett EVS-lag, där det senare var ett svart lag. Efter en seg start mot Lund vaknade barnen till liv och spelade fantastisk volleyboll. Vi vann mot Lund med 2-0 och slog EVS med 2-0. I kvartsfinalen höll det fina spelet i sig och en enkel 2-0 vinst innebar att vi var klara för semifinal. Efter lite strul med spelschemat som gjorde att vi fick döma hela tiden när vi inte spelade så tog energin helt slut hos barnen och i semifinalen blev Ystad för svåra. Även bronsmatchen förlorades och laget fick nöja sig med en fjärdeplats. Om vi hade orkat hålla i vårt spel hela dagen hade vi haft en bra chans både i semin och i en eventuell final, då det EVS-lag som vi slog i gruppspelet tog sig till final via andra sidan av lottningen. Men barnen gör en kanoninsats och vi tar hem fjärdeplatsen av alla lag. Nästa gång får vi överväga om vi ska anmäla oss till svåra gruppen, vi har kommit långt sen förra säsongen och har ett väldigt bra spel där vi kommer till anfall kanske mest av alla lag i turneringen. Med mer träning så kan vi få till ännu vassare anfall och då blir vi svåra att tas med.

Förlust för damlaget i svängig och jämn match
Damlaget ställdes i lördags mot Eneryda, som vann höstserien i fjol utan att förlora en enda match. I första set ställde vår nya hemmahall, Semmehallen, till det lite för oss då vi inte riktigt klarade av att bemästra luftströmmarna till vår fördel. Eneryda fick övertaget på sina servar, medan vi missade många av våra. Setet gick ganska enkelt till bortalaget med 16-25, trots att vi så smått började hitta vårt spel mot slutet av setet. I andra set låg vi också under i början, men tog tag i spelet lite snabbare och kunde vinna setet med 25-21. I tredje set ledde vi fram till halva setet, men sedan tappade vi i servemottagningen igen och förlorade det med 17-25. I fjärde set kom vi tillbaka och tog hem det med 25-20, efter att vi äntligen fick igång vårt anfall ordentligt och fick till lite centeranfall också tack vare att Rakel Nilsson flyttades in i mitten. I detta set missade vi hela 6 servar, vilket skvallrar om att vi spelmässigt var väldigt bra. Då var det dags för säsongens första femsetare och vi började strålande i femte set. Men vid ledningen 6-2 tappade vi vår mottagning helt och började även missa våra anfall. Nerverna tog över och vi fick se oss besegrade med 12-15 i skiljesetet. Sett till hela matchen var det rättvist att Eneryda vann. De missade väldigt lite och är väldigt spelskickliga. Vi däremot missade alldeles för mycket. Framförallt var det servemissarna som ställde till det, men vi var även lite svajiga i anfallet stundtals. Här finns väldigt mycket mer att hämta och det känns ju samtidigt bra att vi spelar så jämt mot ett lag som vi inte var i närheten av förra säsongen och trots att vi har några nivåer till att plocka fram.

I övrigt var det en härlig hemmapremiär, inför massor med publik och riktigt fin stämning. Det är ett stort lyft för oss att få spela i Semmehallen istället för Dammhagshallen och i takt med att vi lär oss behärska denna luriga hall så kommer det att bli en fördel mot våra motståndare. Bäst i Kronan var Ebba Norstedt som var jämn hela matchen och fixar upp det mesta till perfekta pass. Flest poäng tog Maria Waldh 19 p, och Karolina Karlsson 16 p. Extra kul också att Amanda Egvärn, 14 år, fick göra sin debut i damlaget och gjorde riktigt bra ifrån sig.

Nästa hemmamatch spelas fredagen den 13 november klockan 19:00 i Semmehallen. Då står IFK Helsingborg B för motståndet.

Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser