Annons

BoIS klubbchef får gå

Gabriel Munck, ordförande i Landskrona BoIS har av ekonomiska orsaker idag tvingats meddela föreningens klubbchef Patrik Johansson att han får sluta i och med säsongens slut.

Gabriel Munck, ordförande i Landskrona BoIS har av ekonomiska orsaker idag tvingats meddela föreningens klubbchef Patrik Johansson att han får sluta i och med säsongens slut.

Landskrona BoIS gick vid lunchtid ut med ett pressmeddelande som berättar om att klubbchefen Patrik Johansson sagts upp från sin tjänst. Klubbens ekonomi är hårt pressad.

Annons
 

Med facit i hand blir det inget spel i Superettan nästa säsong för 100-års jubilerande Landskrona BoIS. Klubbens styrelse har därför idag tagit ett första steg i en omfattande reducering av kostnaderna inför nästa år. En del i detta arbete är att klubbchefen Patrik Johansson sagts upp från sin tjänst.

Ordförande Gabriel Munck:
– Ett väldigt tråkigt beslut, naturligtvis. Patrik är en fantastisk person och ur-BoISare som brinner för klubben, så alla förstår säkert hur tungt besked detta varit att lämna. Patrik har också gjort mycket fina insatser under sin tid som klubbchef och bland annat bidragit starkt till att klubben blivit mer öppen och inbjudande gentemot supportrar, sponsorer och allmänhet. Något som varit välbehövligt. Men när vi nu ställs inför faktum att ännu ett år i Division 1 väntar och vår ekonomiska situation ser ut som den gör, ja då har vi inget annat val än att säga upp kubbchefsrollen.

BoIS gick in i år 2015 med ett negativt eget kapital på cirka 1 miljon kronor. Prognosen för detta år pekar på ett minusresultat på runt 1 miljon. Det ekonomiska läget är således mycket ansträngt.

– Med facit i hand skulle vi ha dragit ner betydligt mer på kostnaderna inför detta år än vad vi gjorde, inget snack om det. Vi har haft goda intäkter under 2015, men nedskärningarna vi gjorde förra hösten har inte varit tillräckliga, så enkelt är det. Klubben har under många år haft en alldeles för stor kostnadskostym och nu har sanningen hunnit ifatt, säger Gabriel Munck.

Omställningsarbetet inför nästa år kommer att fortgå den närmaste tiden. Klart är att kansliorganisationen kommer att minskas betydligt och att spelarbudgeten för A-truppen kommer skäras ner ordentligt. Ungdomsverksamheten är klubben mån om och vill utveckla, men inte heller den kommer gå fri från besparingar.
– Vi har inget annat val. Vi måste nu med full kraft vidta åtgärder som säkerställer att vi på sikt återställer vårt negativa egna kapital. Nästa år måste vi generera ett positivt ekonomisk resultat, några andra alternativ finns inte.

Klubbens likvida situation är därtill kritisk.
– Vi ser över våra alternativ och går systematiskt igenom alla klubbens avtal och kostnader.

Gällande den sportsliga målsättningen inför nästa år vill dock Gabriel Munck lämna ett lugnande besked.
– Landskrona BoIS är en klubb som ska tillhöra eliten i svensk fotboll. Dit ska vi igen, det ska ingen hysa något som helst tvivel om. Hur lång tid det tar återstår att se, men förra gången vi var nere i tredje-divisionen tog det två år för oss att komma tillbaka. Även då var klubbens ekonomiska situation mycket utsatt, men genom fantastiska bidrag och insatser från Landskronaborna och företagen i Landskrona lyckades vi ta oss tillbaka. Det ska vi göra igen.

Patrik Johansson kommer att arbeta kvar i klubben under resterande del av hösten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser