Framgångar för LKGF i Örnsköldsvik

Den gångna helgen avgjordes Lag SM i Rytmisk Gymnastik i Örnsköldsvik. På plats fanns flickor från Landskrona Kvinnliga GF för att försöka försvara silvret från förra året och eventuellt försöka knipa guldet från hemmaklubben.

Josefine Olsson var första gymnast ut på tävlingsgolvet under lördagen och hon var klart nervös inför höstens första tävling på nationell nivå. Mycket stod på spel.
– Bollen funkade torts allt ganska bra, men starten i programmet var lite darrig och en del poängmässigt viktiga svårigheter försvann på grund av fummel, säger coachen Jenny Engdahl.
Dock följde Josefine Olsson upp med ett taggat framträdande i band och avslutade med käglor på ett ganska bra sätt och fick tävlingens individuellt högsta totalresultat.
– Skönt att jag körde jämt och fick visa att jag håller förstaplatsen i Sverige, tyckte Josefine Olsson efter tävlingen.

Olivia Kristensson-Nilsson inledde också med boll och gjorde ett kanonframträdande. Band hade en liten miss och tunnbandet var som vanligt både säkert och elegant.
– Tyvärr verkade inte riktigt tiondelarna poängmässigt gå Olivias väg i de avslutande grenarna, konstaterar Jenny Engdahl.
Individuellt hamnade Olivia Kristensson-Nilsson på en sjätteplats.

Emma Lindahl överträffade sig själv och njöt på tävlingsgolvet under sina tre framträdande i band, boll och tunnband.En tionde plats blev det för henne totalt.

Erika Gustafsson som haft lite problem med ryggen och nu är tillbaka gjorde en fin insats även hon och visade prov på musikalitet och utstrålning i de tre grenarna boll, band och tunnband. Hennes placering blev en elfte plats.

Totalt fick Landskrona gymnasterna nöja sig med silvret i Lag SM, då Ö-viks gymnasterna höll för trycket och tävlade till sig guldet med liten marginal.

På söndagen tävlade Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson i juniortävlingen. En del missar i programmen gjorde att placeringar och poäng åkte lite jojo. Men totalt blev Doruntina Goxhuli sjua efter framträdanden i boll, käglor och rep och Wilma Mårtensson slutade på en åttondeplats efter att ha tävlat i boll, käglor och tunnband.

Här hade inte LKGF något lag, då Meja Engdahl-Petersson nyligen blivit opererad i armen och inte kunde delta.

Genom idogt och stabilt tävlande under året har samtliga LKGF flickor kvalat in till Svenska Cupen som går senare i höst i Göteborg.

Till arkivet