Detaljer av Eden i ny fotoutställning

Foto: Elinleticia Högabo
Foto: Elinleticia Högabo
Foto: Elinleticia Högabo
Foto: Elinleticia Högabo

Då var det dags för nästa fotograf att ställa ut i baren på Pumphuset.
Elinletica Högabo gästar Pumphuset i Borstahusen mellan 1 oktober och 15 november med sin utställning ”Details of Eden”.
Elinleticia Högabo har tidigare ställt ut sina bilder – utöver i hemstaden Lund hösten 2014 – fyra gånger i Milano, i regi av Italienska Vogue. Hennes bilder brukar beskrivas som sagolika och esoteriska, med ett ständigt närvarande groteskt mörker.

Noterbart i sammanhanget är att Elinleticia är gift med Freddi (f.d Lindqvist) Högabo som fick Landskrona kommuns kulturstipendium 1997 för sitt arbete inom ungdomsteatern. Han är är sin hustrus ständiga parhäst i liv och skapande.

Pressröster om Elinleticia Högabo

”Högabo hails from Lund, Sweden. Her work is experimental and strays from traditional ideas of editorial photography. She uses close shots of faces and body parts merged with water, leaves and earth to create ethereal images that seem to come straight from a dream. The morbid beauty in the works relies on considered staging and beautiful subject matter, and evokes an old romanticism rarely found in photographic works today.”
Moustache Magazine

”Högabo’s photography is ethereal, each full of magical, timeless mystery.
Each portrait emits unique emotive enigmatic beauty.”
Johanne Carter – founder and Editorial Director of TheAppWhisperer

Till arkivet