Åtta nya banor i Bangolfhallen

Bana 17 hästskon med tävlingshinder och allmänhetshinder. Foto: Andreas Feuk.
Bana 17 hästskon med tävlingshinder och allmänhetshinder. Foto: Andreas Feuk.
Bana 17 hästskon med tävlingshinder och allmänhetshinder. Foto: Andreas Feuk.
Bana 17 hästskon med tävlingshinder och allmänhetshinder. Foto: Andreas Feuk.

Bangolfhallen på Pilåkersgatan har nu åter slagit upp portarna för säsongen. Inför starten i förra veckan har åtta banor byggts om, justerats eller försetts med nya hinder. Lars Jacobsson i klubben har varit projektledare och ansvarig för ombyggnationen. Tillsammans med ytterligare några medlemmar från klubben har han sett till att de nya banorna är spelklara inför säsongens tävlingar och spontanbesök.
– Nya bana 17, hästskon, är en bantyp som inte är så vanlig på bangolfanläggningar runt om i landet och nya bana 15, vallgraven, är en bantyp som vi tidigare haft i en annan variant. Sammantaget är hela bananläggningen uppfräschad och målningsarbete på banor och samtliga utslagsplatser har blivit ett rejält lyft, säger Andreas Feuk från Bangolfklubben Linjen.

Ungdomsträningen startade i onsdags och den 8 november är det dags för Linjens deltävling i Sydsvenska Inomhustouren – en tour som klubben arrangerar tillsammans med Asarum och Vinslöv. Så småningom blir det också dags för sydsvenskt seriespel på de tre inomhusanläggningarna i Skåne-Blekinge.

Bangolfhallen är öppen för spontanspel och bokade grupper vardagar kl 10-20 och helger kl 11-17.
– Det kan dock vara bra att ringa innan på helger då hallen ibland är stängd på grund av tävlingar, upplyser Andreas Feuk om avslutningsvis.

Till arkivet