Annons

Morgonens skörd av månförmörkelsebilder

Foto: Peter Koppe

Foto: Peter Koppe

Många morgonpigga Landskronabor hade ställt väckarklockan på 4 i morse för skåda de båda fenomenen blod- och supermåne samtidigt.
Ett sådant sällsynt tillfälle missar inte hobbyastronom och fotografen Peter Koppe som vakade in tillfället. Hans fantastiska bilder ser du nedan.

Annons
 

Blod- och supermåne inträffade samtidigt fem gånger under 1900-talet. Senast det skedde var i juli 1982. Nästa gång vi kan blicka ut mot Ven för att skåda detta sker den 8 oktober 2033 om molnen håller sig borta vill säga. Ställ klockan!

På Peter Koppes bilder kan vi följa hur fullmånen började skuggas av Jorden strax efter klockan 3. När Landskrona Direkts sömnige reporter en dryg timme senare gläntade på rullgardinen hade totaliteten börjat. Hela månen var du inne i jordens kärnskugga och såg ut som en orange apelsin och av någon underlig anledning fick han Fischer-Z:s Red Skies over Paradise i huvudet, en låt som kom året innan den senaste blodmånen.

koppe_mane1 koppe_mane2 koppe_mane3 koppe_mane4 koppe_mane5

Foto: Peter Koppe

Foto: Peter Koppe

koppe_mane7

Samtliga foton: Peter Koppe

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser