Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Kulturtorsdag i Selmas kvarter

På kulturtorsdagen den 1 oktober kl. 18.30 på Landskrona Museum kan du följa med på en visuell rundvandring, “I Selmas kvarter”, tillsammans med Landskrona- och Selma Lagerlöf-kännaren Greger Nilsson. Han guidar åhörarna med hjälp av nytagna foton varvade med äldre från museets minnesbank.
– Vi rör oss i det Landskrona som under åren 1885-1897 var Selma Lagerlöfs hemvist. Presentationen baserar sig på brevväxlingen mellan Selma Lagerlöf och de båda landskronaväninnorna Anna Oom och Elise Malmros. Utifrån det sena 1800-talet görs utvidgningar både framåt och bakåt i tiden, meddelar antikvarie Åsa Karlsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser