Annons

BoISare lirade boll med elever inför Skolans Dag

Landskrona BoIS målvakt Jonas Sandqvist var en populär gäst på Alléskolan.

Landskrona BoIS målvakt Jonas Sandqvist var en populär gäst på Alléskolan.

När BoIS förra året arrangerade Skolans Dag blev det succé. Därför har föreningen tagit initiativ till ännu en dag i skolans och fotbollens tecken. I år arrangeras dagen i samband med hemmamatchen mot Halmia den 5:e oktober och under de närmaste veckorna är Landskrona BoIS A-lagsspelare ute på besök i Landskrona kommuns skolor. I fredags gästade Michael Dahlgren och Jonas Sandqvist Alléskolan.
– Det är alltid lika kul att komma till skolor, säger Michael Dahlgren i en kort paus under den spontafotbollsmatch som spelades på skolans konstgräsplan.
– Kan vi, genom att komma hit och visa upp oss, få fler till att börja spela fotboll och komma och se våra matcher så är det härligt, säger han och rusar ut på planen igen.

Annons
 

Eleverna som spelar tillsammans med de båda BoISarna när Landskrona Direkt kommer förbi går i klass 3 B och deras klassföreståndare heter Camilla Nilsson.
– Det är så härligt att se, säger hon och sparkar till bollen när den passerar.
– Det är klart att barnen tycker det är kul att träffa sina idoler. Men jag vill även betona vikten av att barnen får röra på sig, säger hon.

I samband med besöket på skolan fick Camilla Nilsson ett knippe biljetter till matchen mot Halmia den 5:e oktober.
– Här är biljetter till såväl elever som föräldrar. Detta är något som många ser fram emot, säger läraren.

Att skolans dag är populärt på skolorna råder det ingen tvekan om.
– Det har funnits ett fantastiskt intresse för 2015 års Skolans dag och i skrivande stund har olika skolor i Landskrona anmält över 1000 elever till projektet, säger BoIS klubbchef Patrik Johansson.
– För Landskrona BoIS är det en självklarhet att fysisk aktivitet och bra skolresultat hänger ihop. Vår devis att vi är ”mer än ett fotbollslag” innebär bland annat att vi ser det som självklart att vi försöker utveckla hela människan, inte bara fotbollsspelaren. I det ligger att vi måste stötta och uppmuntra våra fotbollsspelares skolgång så att de kan kombinera en satsning på att bli duktig i fotboll med utbildning, avslutar Patrik Johansson.

Alla ville vara med och spela fotboll på rasten när Michael Dahlgren och Jonas Sandqvist besökte Alléskolan som ett led i Skolans Dag.

Alla ville vara med och spela fotboll på rasten när Michael Dahlgren och Jonas Sandqvist besökte Alléskolan som ett led i Skolans Dag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser