Annons

Drygt 50 miljoner extra till kommunen

Kommunalråd Jonas Esbjörnsson (S) gläds åt kommunens tillskott på nära nog 51 miljoner kronor från regeringen.

Kommunalråd Jonas Esbjörnsson (S) gläds åt kommunens tillskott på nära nog 51 miljoner kronor från regeringen.

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade i veckan regeringens höstbudget.
Satsningar på jobb, skola och klimat som betalas med skattehöjningar på 19 miljarder kronor var inte populärt i alla läger. Enligt oppositionsråd Jonas Esbjörnsson (S) innebär emellertid budgeten ett rejält tillskott till Landskrona på 50,8 miljoner kronor.
– Under 2010 till 2014 gjorde den borgerliga kommunledningen gjort nedskärningar på 56,8 miljoner kronor i välfärden och det ligger ytterligare besparingar i välfärden kommande år, dessa pengar som nu regeringen tillskjuter till kommunen är viktig för att satsa på välfärden. Vi kan inte spara mer i välfärden, det räcker nu, säger Jonas Esbjörnsson och välkomnar tillskottet i kommunens kassakista.

Annons
 

Socialdemokraten menar att det nu måste tas krafttag mot den rådande arbetslösenheten i Landskrona och berättar att det finns ett tillskott på 3 miljoner kronor som är öronmärkta för kunskapslyft och Yrkesvux.
– Jag ser gärna att vi i Landskrona nu satsar på ett kunskapslyft så att fler kan läsa på Komvux. Det krävs både investeringar och kraftfulla åtgärder för att knäcka arbetslösheten och förbättra matchningen så att fler kan ta de jobben som växer fram.

– Detta kommer givetvis att ställa krav på kommunen som nu har beslutat att flytta Komvux till dyrare och mindre lokaler. Min fråga till den borgerliga kommunledningen är hur man tänker göra när vi nu får medel till fler platser på Komvux?, avslutar Jonas Esbjörnsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser