Annons

Brygghuset Finn inleder satsning i USA

Brygghuset Finns VD Joacim Larsen gläds åt att bryggeriets öl nu finns att köpa i USA.

Brygghuset Finns VD Joacim Larsen gläds åt att bryggeriets öl nu finns att köpa i USA.

Först kom American Pale Ale sedan California Lager under försommaren. Nu gör Brygghuset Finn en satsning i USA.

Annons
 

Det Landskronabaserade bryggeriet Brygghuset Finn inleder nu en ny satsning tillsammans med en amerikansk partner. Den första leveransen har redan gått iväg och ölen kommer framöver att göras tillgänglig på marknaden i San Francisco och i Los Angeles.

Idén till satsningen föddes för en tid sedan i Silicon Valley genom de samarbeten och utbyten som ett antal delägare av Brygghuset Finn har inom IT-branchen. Tack vare den entreprenöriella andan som finns i Silicon Valley, så visade det sig vara möjligt att ta steget vidare. Samarbetspartner är bolaget Brewhouse Finn NA LLC som har grundats med syfte att marknadsföra, sälja och distribuera Brygghuset Finns öl i USA, med start i San Fransisco och Los Angeles.
– Det är riktigt kul att ha inlett den här satsningen och vi ser framemot att se vår öl på den Amerikanska marknaden. Efter de senaste årens utveckling i bryggerinäringen, så klassas Sverige som ett av de mest intressanta ölländerna i världen och det råder för tillfället en stor efterfrågan på svensk hantverksproducerad öl internationellt, säger Brygghuset Finns VD Joacim Larsen.

Brygghuset Finn startades 2011 av tre studenter och har sedan starten på studentkorridoren vuxit till ett etablerat hantverksbryggeri. Brygghuset Finn har i dagsläget fyra ölsorter och vann guld för ”Bästa Svenska Fatöl oavsett kategori” med sin Brown Ale på Stockholm Beer & Whisky 2014.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser