Annons

Marginalerna små i VM

Josefine Olsson har gjort sitt andra VM. Foto: Leo Erdfelt.

Josefine Olsson har gjort sitt andra VM. Foto: Leo Erdfelt.

Josefine Olsson, svensk mästarinna i rytmisk gymnastik är hemma i Landskrona igen efter att ha tävlat sitt andra VM. Tävlingen genomfördes i Stuttgart, Tyskland.

Annons
 

Förutom Josefine från Landskrona Kvinnliga GF tävlade även Jennifer och Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GK.
– Trots bra förberedelser under hela sommaren och fram till tävlingsstart blev inte VM tävlingen den framgång “Josse” hade hoppats på, säger hennes tränare Jenny Engdahl och beskriver VM-tävlingarna enligt följande:

Dag ett inleddes med tunnband.
– Det mesta flöt på bra i inledningen, men sista riskkastet blev inte helt rätt placerat och några
av kroppsrotationerna som måste ske under tunnbandets luftfärd för att ge bonuspoäng slopades. Josefine räddade situationen, genom att ta redskapet och avslutade snyggt.
Men tiondelarna som gick till spillo hade behövts i den allt så viktiga inledande grenen.

Dag två innebar boll.
– Fina piruetter och bra utspel inledde programmet. Men i kastet med risk i mitten av programmet där Josefine ska fånga med fötternablev bollen som en projektil och for ut utanför tävlingsytan. Josefine snappade snabbt åt sig reservredskapet som är placerat utanför tävlingsytan och fortsatte på ett fint sätt, men dagen var ändå förstörd.

Dag tre och favoritgrenen käglor.
– Liten miss i första Mastery fånget. Sedan fortsatte Josefine på ett övertygande sätt.
En nöjd Josefine lämnade tävlingshallen!
– Även om dagen bjudit på dramatik, då Josefine 45 minuter före entré på tävlingsgolvet knäckte en av sina käglor på uppvärmningsytan.

Dag fyra och grenen band.
– Josefine inledde starkt och tog alla sina riskabla kast. Tyvärr hade hon lite bråttom i sista fånget och det blev en liten på bandet. Domarna ansåg att figurerna i de sista svårigheterna inte var tillräckligt tydliga och de bara ströks. Så även bandprogrammet som annars är en av Josefines styrkor blev till en besvikelse.

VM vanns individuellt av Yana Kudryavtseva, Ryssland.

– Även om Josefine blev bästa svenska gymnast levererade hon inte på sin optimala nivå,
vilket hade behövts i detta gigantiska startfält, med 60 deltagande nationer. Bara att hoppas att “Josse” samlar ihop sig och tävlar bättre under höstens kommande tävlingar.

– Lite sightseeing i det fantastiskt fina vädret i Stuttgart hann vi med mellan alla träningar och tävlingar. Och besök på Mercedez Bens museet som låg alldeles i närheten av Porsche Arena, där VM tävlingarna avgjordes, avslutar Jenny Engdahl.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser