Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Läsplattor ska underlätta sjuksköterskornas arbete

Som första stad i Sverige genomför nu Landskrona ett projekt för att verifiera vinsterna med ett mer mobilt arbetssätt inom vården. Läsplattor ska användas för snabb och säker mobil åtkomst till information.
– Det är både spännande och glädjande att Landskronas omsorgsförvaltning går i täten för den tekniska utvecklingen, säger Jan Allan Beer (FP), omsorgsnämndens ordförande.

Syftet med projektet är att visa på de fördelar ett mobilt arbetssätt ger i både vårdgivarens och vårdtagarens vardag.
– Jag har jättehöga förväntningar. Vi vill spara tid, minska stressen och få tillgång till säkrare uppgifter i rätt tid. Vi har tio läsplattor som ska användas i sjuksköterskornas vardag, berättar Malin Edlund, biträdande enhetschef för sjuksköterskeorganisationen.

Annons
 

Projektet pågår till den 6 oktober och ska sedan utvärderas.
– Så skönt att äntligen kunna få fram all information direkt. Nu slipper vi dubbelarbeta och kan vara där vi verkligen gör nytta – hos våra patienter, säger Gunnel Wahlström, ansvarig sjuksköterska i kvällsgruppen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser