Musik och minnen med jazzpianisten Jan Lundgren

Jan Lundgren har turnépremiär i Landskrona på söndag. Foto: Thomas Schloemann.
Jan Lundgren har turnépremiär i Landskrona på söndag. Foto: Thomas Schloemann.
Jan Lundgren har turnépremiär i Landskrona på söndag.  Foto: Thomas Schloemann.
Jan Lundgren har turnépremiär i Landskrona på söndag.
Foto: Thomas Schloemann.

När jazzpianisten Jan Lundgren ger sig ut på turné med programmet Musik och minnen bjuds det på en generös konsert med musik som många känner igen och har egna minnen till. Elva konserter är inplanerade med jazzpianisten som idag räknas som en av världens mest framstående. Turnépremiär blir det på Landskrona församlingshem på söndag klockan 16.

Som vi tidigare berättat bjuds det på ett par riktiga jazzpärlor i Landskrona under hösten. Först ut är Jan Lundgren som har vunnit en mängd fina utmärkelser och spelat med de främsta musikerna inom jazzen. Han är också grundare och konstnärlig ledare för Ystad Sweden Jazz Festival, som sedan starten 2010 blivit en internationellt uppmärksammad festival.

Programmet Musik och minnen erbjuder ett omistligt tillfälle att lyssna, njuta och minnas! Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jan Lundgrens signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar han materialet och sätter sin egen och högst personliga prägel.

För arrangemanget svarar Landskrona Kammarmusikförening.

Till arkivet