Annons

Invigningar och öppet hus på varvsudden

Sedan hundra år har det byggts båtar på varvsudden i Landskrona. Idag rör det sig om reparationer. Men där händer så mycket mer på området. På söndag invigs EWP:s anläggning samtidigt som varvet firar 100 års verksamhet.

Sedan hundra år har det byggts båtar på varvsudden i Landskrona. Idag rör det sig om reparationer. Men där händer så mycket mer på området. På söndag invigs EWP:s anläggning samtidigt som varvet firar 100 års verksamhet.

För 100 år sedan började det byggas båtar på varvsudden i Landskrona. Detta firas rejält på söndag. Varvet, det vill säga Oresund Heavy Industries, kommer att ha öppet hus samt en fotoutställning som visar hur utvecklingen gått framåt under seklet. Dessutom kommer det att bli stor invigning av såväl Enercon Windtower Productions (EWP) anläggning samt den nya verkstadsskolan.

Annons
 

Aktiviteter för såväl gamla som unga kommer det att finnas gott om. Allt börjar klockan 13.00 då kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg inviger EWP:s anläggning. En halvtimme senare invigs den nya verkstadsskolan som är tänkt att utbilda ungdomar som sedan ska kunna fortsätta att jobba på varvsudden.
– Men det händer så mycket mer, säger Susanne Björnqvist på OHI.
– Efter invigningarna bjuds besökarna på en spännande rundvandring på hela området. För de yngre kommer det att finnas allt från hoppborgar till ansiktsmålning och en magiker som kommer att gå runt, säger hon.

För att så många som möjligt ska kunna ta sig ut till varvsudden har Skånetrafiken satt in två bussturer som utgår från Landskrona station. Bussarna går klockan 12.15 och 12.45. Återresa sker 15.15 och 15.45.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser