Lejonet förlorade åter mot Åstorp

Lejonet avslutade helgens träningsläger på hemmaplan med en träningsmatch mot ärkerivalen Åstorp. Matchens var ett returmöte från förra veckans match och inte heller denna gång klarade Lejonet av att besegra antagonisterna. 2-6 skrevs slutresultatet till.

Efter en tempofylld och jämn förstaperiod så gick lagen till pausvila med 1-1 i mål och 9-9 i skotten.

Lejonet börja andraperioden klart bäst och tryckte ner Åstorp djup i egen zon och välförtjänt tog Lejonet också ledningen efter ett klapp-klapp-spel som avslutas med ett direktskott från August Cnattingius klubba.
Åstorp replikerad snabbt och kvitterade efter bara 30 sekunder. Här tappar Lejonet pucken i egen zon och Åstorp är giftiga i sina spelvändningar. Åstorp tar över mer och mer och ledningsmålet kommer drygt 13 minuter in i perioden. Lejonet får spela powerplay i ett antal minuter utan att få till något bra spel. Åstorp ökar på till 2-4 innan andra pausen.

I tredje perioden orkar inte Lejonet hänga med. Man blir tunga i benen efter helgens träningspass. Åstorp vinner tredje rättvist med 2-0.
– Killarna behöver kommer till snabbare avslut när man kommer in i anfallszonen. Mer puckar på mål. Man smäller på bra i närkamperna och det kommer att ge respekt hos motståndarna. En bra träningsmatch som ger mersmak, anser Torbjörn Torpling i Lejonet.

Matchfakta
Resultat: 2-6 (1-1, 1-3, 0-2)
Målgörare: Lejonet: Morgan Reiner och August Cnattingius. Åstorp: Mattias Hammarbäck 2, Robin Nilsson, Joakim Larsson, Aksel Friberg och Marcus Ekenberg.
Skott: 31-28
Utvisningar: Lejonet: 4 x 2 min Åstorp 8 x 2 min

Nästa träningsmatch på hemmaplan är den 27 september då Trelleborg svarar för motståndet.

Till arkivet