Team LP förbjuds i Nightcap

En av många profiler som lirat med Team LP är Jonas Lindh som 2008 spelade för Ängelholms FF. På bänken skymtar Måns Sörensson, då i IFK Malmö. Några fler utombys spelare blir det dock inte i Nightcap då Skånes Fotbollförbund förbjudit Team LP att delta.
En av många profiler som lirat med Team LP är Jonas Lindh som 2008 spelade för Ängelholms FF. På bänken skymtar Måns Sörensson, då i IFK Malmö.
Några fler utombys spelare blir det dock inte i Nightcap då Skånes Fotbollförbund förbjudit Team LP att delta.

Tidigare Team NST och nuvarande Team Landskrona Posten har varit ett av fotbollslagen som deltagit i den årliga inomhusturneringen Nightcap. Nu är det dock slut med det. Skånes Fotbollförbund har satt ner foten och hotar såväl föreningen som deltagande lag med bestraffningar om laget trots allt deltar.
– Min spontana kommentar är att det är sorgligt, säger Lars Möller på Helsingborgs Dagblad och som varit en spindel i nätet kring Team Landskrona Posten i många år.
– Jag kan inte se vilken skada vår medverkan skulle göra på fotbollen. Tvärtom tror jag vi genom Nightcapen och all den publicitet vi gett turneringen lyft intresset för innefotboll, menar han.
På Skånes Fotbollförbund är man dock bestämd.
– När det gäller tillståndsgivna tävlingar i Sverige så är dessa endast öppna för medlemsföreningar i Svenska Fotbollförbundet, säger Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes Fotbollförbund och fortsätter.
– Borstahusens BK har under flera års tid brutit mot gällande tävlingsbestämmelser och detta är inte längre acceptabelt. Förbundets tävlingskommitté har nu hanterat ärendet och i den mån BBK inte rättar sig efter regelverket kommer vi att vidta en del åtgärder mot både arrangör och de deltagande föreningarna. Reglerna har alltså inte ändrats men BBK har däremot aldrig följt dem!

Faktum är att alla lag i turneringen som möter Team LP riskerar dryga böter.
– De föreningar, och självfallet även arrangören, som deltar i turnering som inte följer gällande regler risker böter upp till 25 000 kronor. Straffavgift får även kombineras med annan sanktion mot berörda föreningar. Det är inte tillåtet att tävla mot icke medlemsförening, exempelvis kompislag eller motsvarande, säger Mats Hansson som dock inte tvingats bötfälla något lag tidigare.
– Vi har haft ett fall tidigare men den arrangören valde att rätta sig efter reglerna och slapp därmed avgiften.

Lars Möller tror inte på att det är lönt att överklaga beslutet.
– Om BBK ska överklaga det vet jag inte. Jag tror inte det ger någon effekt, säger Lars Möller och funderar över vad förbundet verkar tycka vara viktigt.
– Skåneboll verkar prioritera detta problem före exempelvis andra saker som mobbning av tjejer som beskylls vara killar, stök på ungdomsmatcher där domare attackeras och bråk på seniormatcher i lägre serier. Vi har alla olika syn på väsentligheterna och jag respekterar Skånebolls beslut och vi insisterar inte på att medverka. Om Team NST/LP betraktas vara ett problem för Skåneboll och fotbollen så ska vi naturligtvis inte lägga mer sten på denna organisations börda.

Team NST/LP har genom åren varit tongivande då de bjudit in spelare från regionen.
– Team NST/LP har alltid tagit seriöst på medverkan och försökt bidra med några attraktiva spelare. Joakim Nilsson, Lino Boriero, Pär Hansson och Jimmy Hermansson för att nämna några färgstarka namn, säger Lars Möller.
Laget som tagit ett flertal titlar genom åren lär dock få behålla sina pokaler.
– Vi har inget att göra med tidigare titlar då detta är en extern tävling men vi har en skyldighet att tillse så att våra nationella tävlingsregler gäller även i distriktets tävlingar, avslutar Mats Hansson.

Journalisten Lars Möller har under många år spridit glans över den populära inomhusturneringen Nightcap.
Journalisten Lars Möller har under många år spridit glans över den populära inomhusturneringen Nightcap.
Till arkivet