Annons

Siw Malmkvist med när Sven Wollter avrundar

En av Sveriges mest folkkära skådespelare Sven Wollter ger sig nu ut på Riksteaterturné för att avrunda sin skådespelarkarriär med pjäsen Aftonens ämne KÄRLEK. Med sig på scenen har han Siw Malmkvist och Camilla Larsson.  Foto: Carl Thorborg

En av Sveriges mest folkkära skådespelare Sven Wollter ger sig nu ut på Riksteaterturné för att avrunda sin skådespelarkarriär med pjäsen Aftonens ämne KÄRLEK. Med sig på scenen har han Siw Malmkvist och Camilla Larsson.
Foto: Carl Thorborg

Vi noterar att Landskronaprofilen Siw Malmkvist som ifjol höstas gjorde succé i musikalen Flashdance är åter är aktuell på scen. Denna gång intar hon landets teaterscener tillsammans med en av landets största skådespelare genom tiderna, Sven Wollter när han avrundar sin skådespelarkarriär med pjäsen Aftonens ämne KÄRLEK.

Annons
 

Efter mer än 60 år som skådespelare har nu Sven Wollter börjat avrunda en framgångsrik skådespelarkarriär. För Riksteatern gör han det med pjäsen Aftonens ämne KÄRLEK. Med sig på scen har han ingen mindre än Siw Malmkvist. På scen dessutom Camilla Larsson. Och vilket ämne är mer passande att avrunda en karriär med än just kärlek?
– Ända sedan min första turné 1954 har jag älskat att möta publiken utanför storstäderna. Den kärleken är outsläcklig, så det är bara årens gång som säger att det får vara bra nu, säger Sven Wollter.

Om Aftonens ämne KÄRLEK:
Den utmattningsdeprimerade dottern och hennes gamle far, Lillebror anländer till en enslig by. Nu ska de äntligen få lugn och ro och tid att umgås! Redan första kvällen får de besök av fågelälskande grannen Lillemor, hembygdsföreningens ordförande. Hon är jublande glad över nytillskottet i byn, trots att de är både äldre och färre än byns invånare hade hoppats. Lillemor kommer med en lockande inbjudan och det står snabbt klart att lugnet, det får vänta…

36 föreställningar finns inplanerade i turnéplanen där Landskrona tyvärr ej ingår. Närmst sin barndomsstad kommer Siw Malmkvist den 31 oktober då man spelar i Ängelholm. Den 1 november gästas Båstad och 3 november Höganäs.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser