Butikschef gör efterlängtad comeback på Infarten

Ända sedan spekulationerna om att Willys skulle öppna på Infarten har Per-Olof Olsson hållit öron och ögon öppna. Hans engagemang för att åter få arbeta i sin hemstad går inte att ta miste på. Den 8 oktober slår han och hans medarbetare upp portarna på Infarten.
Ända sedan spekulationerna om att Willys skulle öppna på Infarten har Per-Olof Olsson hållit öron och ögon öppna. Hans engagemang för att åter få arbeta i sin hemstad går inte att ta miste på. Den 8 oktober slår han och hans medarbetare upp portarna på Infarten.
Ända sedan spekulationerna om att Willys skulle öppna på Infarten har Per-Olof Olsson hållit öron och ögon öppna. Hans engagemang för att åter få arbeta i sin hemstad går inte att ta miste på. Den 8 oktober slår han och hans medarbetare upp portarna på Infarten.
Ända sedan spekulationerna om att Willys skulle öppna på Infarten har Per-Olof Olsson hållit öron och ögon öppna. Hans engagemang för att åter få arbeta i sin hemstad går inte att ta miste på. Den 8 oktober slår han och hans medarbetare upp portarna på Infarten.

Om exakt en månad, den 8 oktober, slår Willys upp portarna ute på Infarten. Spindeln i nätet är Per-Olof Olsson, den blivande butikschefen, som är tillbaka på Infarten efter 25 år.
– Jag är spänd. Detta är något som jag längtat efter länge, säger han när han bjuder Landskrona Direkt på en rundtur i de helt nyrenoverade lokalerna.
– Det syns att ägarna lagt ner mycket pengar här.

Det är ljust och fräscht i den 2500 kvadratmeter stora blivande matvaruhallen och på måndag får Willys tillgång till lokalerna.
– Det är då vårt stora arbete börjar. Nästa onsdag ska alla de 30 nyanställda träffas. Då kommer vi att gå genom alla regler och bestämmelser. Dessutom kommer de som inte jobbat på Willys tidigare få besöka butiker för att de ska se hur vårt koncept fungerar, säger Per-Olof Olsson.

Efter att Per-Olof Olsson slutade som livsmedelschef på EPE-livs 1990 började han som butikschef på dåvarande Hemköp som låg där Citygross ligger idag.
– Och där var jag till den ödesdigra branden 2002. Det var ju inte den avslutningen i staden jag ville ha. Därefter har jag varit på Willys och fram till nu är jag butikschef i Malmö, säger Per-Olof Olsson.
– Men nu är jag äntligen tillbaka i min hemstad. Det ska bli kul men samtidigt står vi inför en utmaning. Det kommer att bli en mycket tuff höst för alla inblandade.

Han räds dock inte konkurrensen.
– I Landskrona finns inget stort varuhus med lågprisvaror och samtidigt ett fullt sortiment. Jag tror också att Landskronaborna handlar allt mer på hemmaplan idag och det är bra för hela staden, säger han och fortsätter.
– Egentligen tror jag inte att vi blir för många. Tänk på att ett flertal butiker har försvunnit. Tidigare hade Landskrona flera stora aktörer i centrum, typ AG:s, Kaskad och Tempo. Dessutom har ju Konsum ute på Västra Fäladen stängt. Lägg därtill att mindre butiker som inte finns längre. Dessutom är Landskronaborna flera tusen fler idag och de måste ju handla någonstans.
Exakt hur invigningen den 8 oktober kommer att se ut vet inte Per-Olof Olsson i dagsläget.
– Det hade ju varit jättekul att inviga och samtidigt fira att BoIS går upp i Superettan men det ligger väl utanför rimligheternas gräns. I alla fall så tidigt. Vi får helt enkelt se längre fram vad vi ska hitta på. Roligt ska det bli i alla fall och jag hoppas att Landskronaborna kommer hit och firar med oss.

Till arkivet