Annons

Tung randig förlust på IP

BoIS assisterande tränare Billy Magnusson var besviken efter förlustmatchen mot Oskarshamn.

BoIS assisterande tränare Billy Magnusson var besviken efter förlustmatchen mot Oskarshamn.

Med tanke på att Örgryte tappade poäng hemma mot Höllviken så var det ett gyllene läge för BoIS att knapra in på toppen av division 1-tabellen. Nu skulle det dock visa sig att Oskarshamn ville annat. Smålänningarna vann med 3-2 vilket betydde att avståndet till ÖIS nu är sju poäng med åtta matcher kvar av serien.

Annons
 

BoIS inledde söndagens hemmamatch mot Oskarshamn piggt. Mohamed Ramadan visade prov på fin teknik och spelglädje och hade ett bra skott i ribban efter fem minuter. Några minuter senare slog Rasmus Alm en frispark som även denna snuddade ribbans överkant.

I BoIS försvarsspel var det dock darrigt emellanåt och detta var något som gästerna skulle utnyttja. I den 19:e minuten halkade Viktor Svensson och plötsligt var en Oskarshamnspelare helt ren med Jonas Sandqvist. Efter en dubbelräddning av hög klass hann vi på läktaren tänka att en sådan chans får man bara en gång.
Två andetag senare var det Cheikh Sarr som fumlade och halkade och denna gång kunde inte Jonas Sandqvist göra något. 0-1 på resultattavlan och en viss nervositet smög sig in i det randiga spelet.

Efter en halvtimmes spel kom dock kvitteringen. Mikael Dahlgren slog en perfekt passning till Igor Arsenjevic som i sin tur serverade Admir Aganovic. 1-1 var ett faktum. Och när sedan Mohamed Ramadan gjorde 2-1 efter ett vackert solonummer så njöt de flesta av de 1555 betalande åskådarna.

I slutet av halvleken skadar sig dock Cheikh Sarr och tvingas byta. Och detta får konsekvenser för spelet resten av matchen. In kommer Johnny Lundberg och Igor Arsenjevic som varit en drivkraft på mittfältet tar steget ner i försvaret. Och där tappade BoIS mycket.

BoIS hade ett par halvchanser i början av andra halvlek men skärpan i avsluten saknades. Istället skulle Oskarshamn visa upp bra effektivitet. Efter en knapp timmes spel rullade de upp det passiva BoIS-försvaret och kvitterade. Och med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid utnyttjade gästerna än en gång det passiva försvarsspelet och gjorde 3-2.

BoIS pressade sedan på i slutet av matchen utan att det hettade till rejält och besvikelsen var tydlig i hela laget när domaren blåste av matchen.
– Jag är egentligen besviken med vårt spel från den första minuten, säger BoIS assisterande tränare Billy Magnusson som coachade laget då Zvezdan Milosevic var avstängd och satt på läktaren.
– Vi var helt enkelt inte närvarande. Därför vinner Oskarshamn rättvist. Hade vi gjort 3-1 så hade det nog runnit på. Men istället kom vi in i gamla synder och blev ängsliga. Nu gäller det för oss att hitta tillbaka direkt. Vårt mål är att vinna fler matchen är vi förlorar och det betyder att vi ska ta minst tretton segrar i år. Sedan återstår det att se hur långt det räcker, avslutar Billy Magnusson.

Måns Ekvall testar skottlyckan men istället för att bollen går i mål så rammar han en medspelare.

Måns Ekvall testar skottlyckan men istället för att bollen går i mål så rammar han en medspelare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser