Annons

Sjunde raka bortasegern för BoIS

BoIS tog på söndagen sin sjunde raka bortaseger i Söderettan då de vann med 1-0 över Oddevold i Uddevalla. Målet, som gjordes av en hemmaspelare i den tredje övertidsminuten. Därmed har BoIS häng på den attraktiva andraplatsen som innebär kval till Superettan.

Att saker och ting brukar jämna ut sig är ett väldokumenterat faktum inom fotbollen. En ny bekräftelse på att så är fallet visades på söndagen då BoIS vann bortamötet mot Oddevold med 1-0. Målet, eller rättare sagt självmålet, kom i den tredje övertidsminuten och att säga att målet var rättvist skulle vara att ljuga. Å andra sidan vann Oddevold med 1-0 mot BoIS på IP tidigare i år och deras seger var om möjligt ännu mer orättvis. Men, som sagt, det brukar jämna ut sig.

Annons
 

Matchen i sig var tämligen dålig. Det märktes i båda lagen att mycket stod på spel. Oddevold gjorde dock ett mycket gott defensivt arbete och BoIS lyckades inte ta sig genom mittfältet. Hemmalaget hade dock inte mycket framåt. Förutom några halvchanser från båda lagen så var det inget att skriva hem om.

För att få bättre fart på offensiven bytte BoIS tränare Zvezdan Milosevic ut Mårten Nordbeck mot anfallaren Mohamad Ramadan. Så värst mycket bättre blev det inte. Oddevolds disciplinerade försvarsspel var för tungt för dagens BoISare.
Hemmalaget vår också nära att göra 1-0 i den 73:e minuten men ribban var i vägen.

Alla de 647 betalande åskådarna, och säkerligen de flesta på plan och på bänkarna var beredda att dela på poängen. Men i den tredje övertidsminuten small det. BoIS fick en frispark på högerkanten. Admir Aganovic misslyckades men fick tillbaka bollen igen och skickade in den framför mål. I den tilltrasslade situationen bar det sig inte bättre än att en hemmaspelare sköt bollen i mål.

Segern innebär att BoIS ligger på fjärde plats. Tre poäng framför ligger Oddevold och på den andra platsen, som ger kval till Superettan, ligger Örgryte. Sex poäng före BoIS.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser