Annons

Vinnare korade på fotofestivalen

Fotograf Johan Willner var glad i hatten när vinnaren av årets portfolio presenterades.

Fotograf Johan Willner var glad i hatten när vinnaren av årets portfolio presenterades.

Efter söndagens fotoboksseminarium på Landskrona fotofestival delades priset för Landskrona Foto & Breadfield Dummy Award ut.

Annons
 

105 fotografer kände sig manade att ansöka om fotofestivalens bokutgivningspris. Juryn besånde av, Per Lindström (Landskrona Foto), Jenny Lindhe (Breadfield), Silvia Loddo (Osservatorio Fotografico), Nick McLean (Éditions du LIC) och Veronique Bourgoin (konstnär) kunde till slut enas om att priset skulle tilldelades Meral Güler (USA) och Dan Porter (UK) och innebär att vinnarna får sin bok utgiven. Priset har ett uppskattat värde kring 150.000 kronor.

Redan på lördagskvällen stod det klart vem årets reviewers ansåg ha visat festivalens ”Bästa Portfolio”. Det priset gick till Johan Willner som därmed kommer att få ställa ut inom det officiella utställningsprogrammet under festivalen 2016.

Landskrona fotofestival pågår fram till och med den 30 augusti.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser