Annons

Aganovic sänkte Örgryte

Först att gratulera matchhjälten Admir Aganovic var dottern Sara.

Först att gratulera matchhjälten Admir Aganovic var dottern Sara.

En mycket bra andra halvlek av BoIS fällde avgörandet när de mötte serietvåan Örgryte på IP på söndagen. Matchhjälte blev nyförvärvet Admir Aganovic som gjorde BoIS båda mål. ÖIS ledde dock i paus efter en ganska dålig första halvlek men i andra var det inget snack. BoIS tog en rättvis seger med 2-1.

Annons
 

Jublet visste inga gränser när Mattias Johansson blåste av söndagens match på IP mellan BoIS och Örgryte. Bortalaget tog ledningen i första halvlekens 25:e minut då Anton Henriksson nickade in ett vänsterinlägg.
Halvleken som sådan var inte bra. Spelet var stressat och inget av lagen gorde någon av sina bättre halvlekar.

I andra skulle det dock hända saker. Efter en trevande inledning lossnade det för BoIS. Första riktiga läget hade Mohamad Ramadan som från distans prickade ribban efter en knapp timmes spel.
Ett par minuter senare kom emellertid kvitteringen. Plötsligt kom Admir Aganovic helt ren men hade nästan halva planen mellan sig själv och målet. Han lyckades dock hålla försvararna bakom sig och lade bollen till vänster om målvakten Robertino Klajic i mål.
– Jag såg att han tog ett steg åt den ena sidan så jag la bollen i den andra, kommenterade målskytten efter matchen.

Därefter tog BoIS över totalt. Ett stort antal hörnor varvades med flera chanser. Bland annat hade Måns Ekvall ett ypperligt läge att göra 2-1 ett par minuter efter kvitteringen men han fick se sitt skott gå utanför.

Matchavgörandet kom istället i den 72:a minuten då Mikael Dahlgren slog ett inlägg från vänsterkanten. Admir Aganovic hade perfekt timing då han gick upp och nickade in 2-1 och merparten av de 4064 åskådarna vrålade ut sin glädje. Därefter spelade BoIS av matchen och kunde ta en rättvis seger.
– Jag tycker att det var en ganska jämn första halvlek och därför kändes det tungt att ligga under i paus. Men efter bytena så lossnade det för oss och vi tar över helt och hållet. Vi vinner rättvist, säger BoIS tränare Zvezdan Milosevic.

Örgrytes tränare, BoIS-bekantingen Marcus Lantz, har ungefär samma bild av matchen.
– Jag är nöjd med första halvlek men när BoIS kvitterar så har vi inte ork att vända och när de sedan gör 2-1 så är all vår energi slut, sa han efter matchen.

BoIS verkar ha hittat en målskytt av rang. Med ett mål mot Husqvarna i förra matchen och nu två mot Örgryte har Admir Aganovic visat sig vara det anfallsvapen som BoIS har saknat.
– Jag har kommit in bra i laget och jag tycker att vi kämpar bra för varandra. Det var härligt att få visa vad jag kan inför en så härligt publik. Jag hoppas att vi kan ha sådant stöd även i framtiden, sa han efter matchen.

Något tal om en eventuell kvalplats vill han inte höra talas om.
– Vi måste ha all fokus på matcherna och inte på tabellen. Så enkelt är det, avslutar tvåmålsskytten.

4 064 åskådare såg matchen mellan BoIS och Örgryte. Matchen räknades som lagets 100-års jubileumsmatch. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

4 064 åskådare såg matchen mellan BoIS och Örgryte. Matchen räknades som lagets 100-års jubileumsmatch.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Admir Aganovic gör 1-1...  Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Admir Aganovic gör 1-1…
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

...och hyllades av sina lagkamrater. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

…och hyllades av sina lagkamrater.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Zvezdan Milosevic blir såhär glad mär BoIS gör 2-1. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Zvezdan Milosevic blir såhär glad mär BoIS gör 2-1.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser