Annons

Ny fotograf på Pumphuset

Frilansfotograf Göran Eklinder visar sin utställning ”Cubanska ögonblick och stämningar” på Pumphusets fotovägg fram till slutet av september.

Frilansfotograf Göran Eklinder visar sin utställning ”Cubanska ögonblick och stämningar” på Pumphusets fotovägg fram till slutet av september.

Idag är det rekord, alla kategorier, av fotoutställningsinvigningar i Landskrona. På Pumphusets etablerade fotovägg i Borstahusen vill man inte vara sämre. Idag invigs utställningen ”Cubanska ögonblick och stämningar” med bilder av Göran Eklinder.

Annons
 

Så här presenterar fotografen sin utställning:
”Bilderna är från en vistelse på Cuba under hösten 2013. Ett möte med ett värdigt, vackert och stolt folk. Bilderna är från Havanna men även från många resor runt hela landet. Fattigdomen fanns där, men även humor och stolthet buren av dans och musik överallt. Ett vänligt och hjälpsamt folk.

En ljusning i horisonten för det Cubanska folket är den lättning av embargot som USA har haft mot ön sedan 1962. Embargot har förorsakat mycket lidande för folket där. Det har gjort att Cuba har hamnat på nyhetssidorna den sista tiden. Framtiden blir spännande.”

Göran Eklinder är frilansfotograf med resor i många världsdelar. Han skildrar gärna möten med människor i deras naturliga miljöer. Har också arbetat med information och foto för kommuner i Skåne.

Utställningen visas fram till och med den 28 september och är kurerad av Hugo Svensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser