Annons

Hårdrockande Landskronakillar lirar på Malmöfestivalen

Christoffer Holm är en av två gitarrister i bandet My Dear Addiction som spelar på Malmöfestivalen imorgon, onsdag. Foto: Kingart Music Management.

Christoffer Holm är en av två gitarrister i bandet My Dear Addiction som spelar på Malmöfestivalen imorgon, onsdag.
Foto: Kingart Music Management.

Ett flertal band med anknytning till Landskrona uppträder på den just nu pågående Malmöfestivalen. Ett av dessa är My Dear Addiction, ett småländskt hårdrocksband med två medlemmar från Landskrona. Bandet avslutar onsdagens program på Rockstage.
Landskronagitarristerna Christoffer Holm och Ludwig Blaesild representerar Landskrona när de imorgon, onsdag spelar som huvudband med sitt småländska band My Dear Addiction på Malmöfestivalens Rock Stage.
I våras, när vi skrev om bandet, skulle killarna dra iväg på en längre Europaturné med Dead by April. Förväntningarna var stora inför resan.
– Turnén gav en verklighetscheck på hur livet som en musiker kan se ut. De mer glamourösa sidorna och de lite mindre smickrande sidorna, berättar Christoffer Holm.

Annons
 

– Det är ett minne som jag sent kommer att glömma. Känslan av att, i princip varje morgon stiga ur turnébussen och uppleva ett nytt land för första gången. När turnéledaren ropade att det var dags att packa in och se backstageområdet var också en väldigt spännande del av dagen. Likaså när man sprang och trängdes med resten av musikerna för att få se scenen för första gången. Det behöver väl knappast nämnas att höjdpunkten av varje dag var liveframträdandet. Där står man, precis bakom eller bredvid scenen och kikar ut mellan persiennerna, på ett hav med fans som är helt extatiska. Adrenalinet kickar in och det är dags att kliva fram på scenen och röja. Ja… det var livet på turnén, säger Ludwig Blaesild.

– Sen har vi ju såklart den andra höjdpunkten av dagen, direkt efter framträdandet, då man får träffa alla fansen, ta foton tillsammans och signera diverse skivor och tröjor, med mera. Våra fans är de absolut skönaste människorna att snacka och hänga med efter giggen. Tiden flyger förbi, sen vaknar man dan därpå och det är dags att utforska ett nytt land med spännande mat och ölsorter, säger Christoffer Holm som gärna fortsätter att turnera.
– Man kan inte mer en längta tills nästa turné, som redan är på gång att färdigställas av vårt nya bokningsbolag i Tyskland. Likaså vårt nya album, som vi släpper till hösten med vårt nya skivbolag i Malmö.

Att spela på hemmaplan är också viktigt för Landskronakillarna. Imorgon är det Malmö som gäller men de vill gärna spela i sin hemstad också.
– Om vi ska ha en önskan för förbättring inför nästa års Landskronakarneval, så är det att öppna en liknande scen som ”Rock Stage” på Malmöfestivalen, för specifikt rock, punk och metalmusik. Vi behöver visa resten av Skåne att Landskrona har en stark bas av rockmusiker och fans. Sverige är ett välkänt ”metalland” och Landskrona är definitivt inget undantag. Därför är det ännu viktigare att lyfta fram möjligheterna inom stan och Sverige som stort, säger Christoffer Holm och ser fram emot onsdagens spelning som drar igång klockan 22.00.
– Vi är väldigt tacksamma för den respons som vi fått i samband med vårt evenemang på Malmöfestivalen. Vi har redan passerat 1000 besökare på festivalens hemsida och vi hoppas att alla dessa kommer till spelningen. Det är jättelätt att hitta ”Rock Stage”, den är precis bredvid Malmö Central, avslutar Christoffer Holm.

Den andra är Ludwig Blaesild. Foto: Kingart Music Management.

Den andra är Ludwig Blaesild.
Foto: Kingart Music Management.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser