Annons

Seniorboende med vinterträdård planeras i Norra Borstahusen

Nu planeras för seniorboende i Borstahusen där man mellan tre trevåningshus skapar en stor lummig vinterträdgård.

Nu planeras för seniorboende i Borstahusen där man mellan tre trevåningshus skapar en stor lummig vinterträdgård.

Nu planeras det för seniorboenden med inglasad innergård och en vinterträdgård med tropisk miljö och medelhavsklimat året om i Norra Borstahusen.
– Nästa vecka tar stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott beslut om att påbörja detaljplanearbete för att Bovieran AB ska bygga seniorbostäder i Norra Borstahusen, skriver Landskrona stad i ett pressmeddelande.

Annons
 

Det aktuella området ligger norr om Säbybäcken och Drottningen. Efter beslut kan planarbetet påbörjas och beräknas vara klart under 2016.
– Detta är bra för Landskrona och helt i linje med stadens förändringsresa. Bovieran är ett boende som vänder sig till 55+ och som ytterligare kan bidra till att utveckla Landskrona och skapa goda boendemiljöer för våra invånare. På de orter där Bovieran redan etablerat sig, till exempel i Helsingborg, har efterfrågan varit stor, säger kommunstyrelseordförande Torkild Strandberg (FP).

– Vi är mycket glada över att Landskrona ställer sig positiva till vårt intresse för att bygga. Vi har lagt märke till stadens utveckling på sistone och därför vill vi etablera oss här. Områdets attraktionskraft är stor, den erbjuder närhet till natur, hav, kultur och golf, säger Anders Wimby, etableringsansvarig på Bovieran AB.

Bovieran är en unik boendeform med patent i 22 länder i Europa. Alla Bovierans fastigheter och bostadsrättsföreningar är utformade på samma sätt med tre trevåningshus och sammanlagt 48 lägenheter runt en stora grön oas. Lägenheterna har ingång från vinterträdgården med hiss till våning 2 och 3. Bostäderna på markplan har uteplatser med trädgårdstäppa medan de på plan två och tre har stora balkonger ut mot omgivningen. Bovieran har olika typer av bostäder på 2-3 r o k och 64-87 kvm, fördelat på tre våningsplan. Den inglasade, tempererade och patenterade vinterträdgården är uppbyggd som en stor solfångare. Temperaturen regleras av en klimatanläggning som håller trädgården komfortabel att vara i året runt.

Lägerplatsen
Frågan är då vad som sker med att den gamla lägerplatsen som skiljer Exercisfältet från Granet. Här föreslog stadsbyggnadsnämnden 2007 att det skulle uppföras radhus. Några år senare ändrades detta och efter en segdragen process kunde kommunfullmäktige anta en detaljplan som tillätt seniorboende på platsen. Sen dess har byggplanerna legat på is.
– Lägerplatsen ligger i pipeline. Inte alltför långt borta tror jag, avslutar Torkild Strandberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser