Annons

Konserten med Lundell inställd

Praktiskt taget allt var klart för konsert med Ulf Lundell i morse när beskedet kom att han var sjuk. Nu återstår arbetet att montera ner allt igen.

Praktiskt taget allt var klart för konsert med Ulf Lundell i morse när beskedet kom att han var sjuk. Nu återstår arbetet att montera ner allt igen.

”En inställd spelning är en spelning det också eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet. Och de inställda konserterna är ju det enda folk pratar om, så något måste de ju betyda”, sa Ulf Lundell 1991. Ett citat som sedan dess reciterats, förändrats och förvanskats.

Annons
 

Sant är dock att kvällens spelning med Lundell på Citadellet är inställd. Enligt arrangören Enduo är det sjukdom som ligger bakom att artisten inte kan uppträda.
– Det är inte klokt. Alla förutsättningar för en kanonspelning fanns och biljettförsäljningen har ökat de senaste dagarna. Därför känns detta blytungt, säger en bedrövad Sven-Erik Olsson på produktionsbolaget Enduo.

Göran Andersson på Hotel Öresund är även han uppgiven.
– Det är en mardröm. Vi har 100 övernattningsgäster som bokat paket med mat och allt. Dessutom skulle vi står för maten på Citadellet. Det betyder att vi har mat till 2000 personer som nu åker in i frysarna, säger han.
– Jag uppskattar att vi kommer att tappa ett par hundra tusen på detta.

Enligt Göran Andersson ville arrangörerna flytta fram arrangemanget en vecka.
– Men då krockar det med Fotofestivalen så det funkar inte. Då har vi helt fullt på hotellet och även andra arrangemang är inbokade, bland annat på Ring Knutstorp. Helgen efter spelar han i Stockholm och sedan är det för sent för utomhusspelningar.

Sven-Erik Olsson hoppas dock kunna hitta någon lösning.
– Vi håller just nu på att diskutera mellan de olika parterna. Det är mycket som måste falla på plats. Både för arrangörerna och musikerna, säger han.

Information om eventuella återköp av biljetter kommer nästa vecka.

Medlemmarna i Landskrona Ridklubb har haft ett omtumlande dygn. Först reste man scenen, sen brann ett släp med ridhinder utanför ridhuset och därefter blev Ulf Lundell sjuk och det var bara till att riva scenbygget igen.  - Ska man se något positivt i eländet, så slipper vi jobba till klockan tre i natt. Klubbmedlemmarna jobbar i sommar stenhårt för att dra in den saknade miljonen till nybyggnation av ett ridhus.

Medlemmarna i Landskrona Ridklubb har haft ett omtumlande dygn. Först reste man scenen, sen brann ett släp med ridhinder utanför ridhuset och därefter blev Ulf Lundell sjuk och det var bara till att riva scenbygget igen.
– Ska man se något positivt i eländet, så slipper vi jobba till klockan tre i natt.
Klubbmedlemmarna jobbar i sommar stenhårt för att dra in den saknade miljonen till nybyggnation av ett ridhus.

Kunglig toalett på Citadellet, kommer inte till användning. Den heller...

Kunglig toalett på Citadellet, kommer inte till användning. Den heller…

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser