Annons

Serieteckningar, måleri och foto på Ven

Landskronabon Thor-Björn Johanssons bilder har visats vid Landskrona Fotofestival såväl 2013 som 2014. I sommar har man chans att se hans bilder på Ven under fem dagar i augusti. Foto: Thor-Björn Johansson.

Landskronabon Thor-Björn Johanssons bilder har visats vid Landskrona Fotofestival såväl 2013 som 2014. I sommar har man chans att se hans bilder på Ven under fem dagar i augusti. Foto: Thor-Björn Johansson.

På lördagen inleds en annorlunda konstutställning på Ven med vernissage vid galleriet intill Hamnkrogen i Kyrkbacken. Utställningen visar en spännande blandning av serieteckningar, måleri och svartvita silvergelatinfotografier. Det är konstnärerna Carl Aragón och Thor-Björn Johansson (tillika son och far) som för första gången visar sina alster tillsammans.

Annons
 

Gemensamt förutom den kreativa lusten så har de bägge gedigna utbildningar och stor hantverkskunskap inom sina skilda områden. Carl Aragón har bland annat utbildning i fotografi vid Hemse Folkhögskola, serietecknarutbildning vid Kvarnby Folkhögskola i Malmö och en Mastersexamen från Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Thor-Björn Johansson har examen från Christer Strömholms legendariska Fotoskolan i Stockholm.

Thor-Björn Johansson gör en liten retrospektiv resa på Ven med sina svartvita silvergelatinfotografier hantverksmässigt framställda i mörkrum. Dessutom presenteras hans egen fotobok Mörkrum samt affischer.

Carl Aragón visar förutom sina egna böcker med serieteckningar också målningar, originalteckningar samt konstverk från olika projekt under årens lopp.

Carl Aragón och Thor-Björn Johanssons välkomnar till vernissage på Hamnkrogen, Ven, lördagen 15/8. Utställningen pågår sedan fram till och med den 20 augusti. Galleriet håller öppet dagligen 13-18.

Teckning: Carl Aragón.

Teckning: Carl Aragón.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser