Annons

De udda rariteterna bjuds ut online

Joakim Karlsson ser fram emot höstens onlineauktioner med tillförsikt. - Det kommer ständigt in nya och spännande varor.  Foto: Skånes Auktionsverk

Joakim Karlsson ser fram emot höstens onlineauktioner med tillförsikt.
– Det kommer ständigt in nya och spännande varor.
Foto: Skånes Auktionsverk

Det blev knappast någon mjukstart efter semestern för Joakim Karlsson och hans kollegor på Skånes Auktionsverk.
– Säsongen rivstartade med ett par riktiga raketer, säger han som auktionerade ut oljemålningen “Slaget i Öresund 1658”, av Ludvig Richarde (1862–1929) för hela 100 000 kronor.
Även kinesiska penselvase från Qing-dynasti, 1800/1900-tal nådde höga prisnoteringar med 42 000 respektive 26 000 kronor. En dalahäst från sekelskiftet 1800/1900-talet sprang iväg för 30 000 kronor.

Annons
 

Tisdagens onlineauktion bjuder denna gång på föremål för alla och en var; stilfulla möbler, vackra bruksföremål och spännande konst.
– Fler och fler upptäcker att man på auktioner kan hitta de där udda rariteterna, säger Joakim Karlsson som ansvarar för onlineauktionerna och tipsar denna gång om en vägglampett av Glössner samt en samling konstglas av Erik Höglund.
– Vi har tiotalet rop med Höglunds glada popkonstglas. Han var en av våra riktigt stora glaskonstnärer som man fortfarande kan få till vettiga priser.

Så här i Landskrona Fotofestivaltider finns ett exemplar av gatufotografernas favoritkamera till försäljning , en analog Leica med två tillhörande objektiv.
– Det är ett riktigt samlarobjekt. Det ser vi redan på prisbilden, säger Joakim Karlsson som i framtiden även hoppas kunna bjuda ut mer konstfoto via auktion.
– Jag hade gärna ordnat en specialauktion med konstfoto. Det är en samtida konstart och än är utbudet begränsat men intresset finns där, säger han.

Onlineauktionerna har kommit för att stanna.
– Det lämnas in en strid ström av grejor. Mitt mål är att löpande också lägga ut dessa på vår hemsida. Det ska alltid finnas något nytt att titta på, avslutar Joakim Karlsson som idag även har ”gammeldags”, på platsen, visning av tisdagens objekt i auktionssalens lokaler.

Veckans onlineauktion går av stapeln på tisdagen den 11 augusti klockan 18.00. Höstens höjdpunkt är kvalitetsauktionen som hålls den 28 november och årets auktioner avslutas den 29 december då det är nyårsauktion.

En kommentar till "De udda rariteterna bjuds ut online"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fick 87 månadslöner

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser