Annons

Wormo ångar på med nya spelare

IK Wormo bjuder på mål och äkta spelglädje. Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

IK Wormo bjuder på mål och äkta spelglädje. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Trots en man mindre i närmre en halvtimme utökar Wormo sin obesegrade svit till tretton matcher efter 3-1 mot Råå på onsdagskvällen.

Annons
 

Inför matchen hade mycket handlat om Wormos obesegrade svit och en bra start på hösten för deras del samt de fortsatta hoppet om uppflyttning för Råås del.

Efter matchen kan vi konstatera att Wormo behåller sin obesegrade svit medan Råå kommer få kämpa frenetiskt för att nå kval.

Matchen på Exercisfältet började med ett oerhört stort bollinnehav för bortalaget när hemmalaget sjönk lågt och var passiva i pressen. Allt som oftast ledde dock bollinnehavet inte till mycket mer än inlägg från kanten eller mittlinjen. Wormo å sin sida hade mycket svårt att behålla bollen mot en aggressiv press från Råå.  

De inledande 20 minuterna, för att inte säga hela första halvlek, präglades av långbollar från de båda lagen. Trots att Wormospelade upp sig var det fortfarande Råå som fick ses som det bättre laget i matchens inledningen. Detta även om de hade svårt att skapa heta målchanser trots sitt stora bollinnehav.

Efter dryga kvarten kom Råå någorlunda nära när ett inlägg nickades en bit utanför.

Wormo ställde upp med två debutanter i startelvan idag, den ena var Karl Andersson som ackompanjerade Jonas Lindh i mittlåset och den andra var Alfred Cöster som skulle öppna både sitt  och Wormos målskytte. Efter en härligt svepande långboll från Karl Olofsson kunde Alfred Cöster snyggt  och behärskat lyfta in 1-0 över den utrusande målvakten. Matchuret visade då på knappa tjugo minuter spelade. Efter målet skulle Wormo ha en bättre period där de åtminstone hittade ett par  ina kombinationer på offensiv planhalva.
Kapten Jonas Lindh fick ett läge på frispark men lyfte den över. Det var just också en frispark som skulle leda till nästa mål i matchen.

Andy Nilsson i Råå som besitter en mycket fin vänsterfot slog ett lågt inspel från vänster som Joakim Fridvald mycket elegant styrde upp i krysset med en yttersida. 1-1 och så långt kändes det ganska rättvist.

Debutanten Alfred Cöster var uppenbarligen inte nöjd med vare sig resultatet eller sin målskörd.  När klockan tickade närmre 45 minuter så väggade han snyggt med Rasmus Andersson centralt i banan innan han drev ut och vänster och klämde iväg en vänsterdoja som knappt orkade över mållinjen men 2-1 och en succédebut var ett faktum.

Den andra halvleken påminde mycket om den första. Ett stort bollinnehav till Råå, men de heta chanserna till Wormo. Vid ett tillfälle skulle dock Andreas  Borg i Wormos mål få visa sin kapacitet. Råås spelidé gav resultat när Karekezi kunde nicka bollen till löpande mittfältare som tog skott, Andreas Borg såg bollen sent men sträckte ut fint. Det var nog tur att skottet inte var någon decimeter närmre stolpen. Rasmus Andersson var oerhört nära att nå en andraplats i skytteligan när hans smekning med höger insida träffade stolpen.
Helt klart ett skott värt ett bättre öde.
Inbytte Kevin Nadarevic (även han debutant) hotade i Wormos omställningar med sin snabbhet och fina teknik. Efter en överstegsfint drog han till men skottet smet strax utanför.

Med lite mindre än en halvtimme kvar att spela höll publiken på Exan andan. Efter slarv på mittplan tvingades Jonas Lindh ta en taktiskt varning för att förhindra ett friläge och därmed var han utvisad.

Då trodde nog många att Wormo skulle få svårt att stå emot. Det var ju kapten Jonas Lindh som höll Karekezi i schack. Råås bollinnehav blev inte mindre efter utvisningen och de pumpade långboll efter långboll in mot straffområdet men Wormo stod upp bra trots en man mindre. Med en man mindre kom också spiken i kistan. Kevin Nadarevic spelade fram Rasmus Andersson som blev fri från mitten men var iskall. Med en aktion snarlik Henrik Larssons berömda mål mot Bulgarien 1994 rundade han målvakten och höll inne med avslutet till backen glidit förbi varpå han lugnt rullade in den i öppen kasse.

Råå fortsatte att pumpa på men kom inte närmre än en tv-räddning av Andreas Borg på en nick från nära håll.

Därmed kunde exans blå giganter räkna hem ytterligare tre poäng och starten på höstsäsongen kunde knappast blivit bättre.

 

Karl Olofsson och Karl Andersson ser tilll att det är svårt att ta sig fram på Wormos planhalva. Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

Karl Olofsson och Karl Andersson ser tilll att det är svårt att ta sig fram på Wormos planhalva.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Debutanten Alfred Cöster har fått spelglädjen åter och firar här ett av sina två mål.  Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

Debutanten Alfred Cöster har fått spelglädjen åter och firar här ett av sina två mål.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Andreas Borg höll rent framför eget mål.  Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

Andreas Borg höll rent framför eget mål.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Rasmus Andersson var iskall när han satte det avgörande målet. Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

Rasmus Andersson var iskall när han satte det avgörande målet.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Matchrapportör: Björn Wikström

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser