Fallskärmshopp från vattentornetpå karnevalen

Det kan inte undgå någon i Landskrona att det är karneval på gång. På torsdag kör festen igång och håller på i dagarna tre. Bland nyheterna finns en framtidsgata samt att det kommer att hoppas så kallade basejumps från vattentornet.

Förberedelserna inför karnevalen är i full gång. Allt är enligt arrangörerna på plats och bara finliret återstår.
– Det känns till och med lite lugnare än tidigare år. Nu är det bara vädret och i viss mån knallarna som vi har i tankarna. Men så är det varje år, säger Niclas Lundblad, en av delägarna i Creandia vilka arrangerar årets karneval.

Niclas Lundblad är en mycket rutinerad fallskärmshoppare och han har även genomfört så kallade basejumps, det vill säga fallskärmshopp från fasta föremål, typ byggnader, broar eller berg.
En nyhet i år är att det kommer att hoppas fallskärm från vattentornet nere vid halvmånen.
– Det stämmer. Men det är inte jag som hoppar. Det har jag lovat min mamma. Dessutom var det länge sedan jag basehoppade, säger han.
– Däremot kommer tre ur Sveriges hopparelit att hoppa två gånger. Det kommer att bli mycket spektakulärt, lovar Niclas Lundblad och har svårt beskriva känslan av att basehoppa.
– När man står där och lutar sig fram så mycket att det inte går att vända om. Då känner man pulsen. Känslan är obeskrivlig.
Basehoppen kommer att genomföras på lördag klockan 12.00 och 13.00.

Nu ska det mer än hoppas fallskärm på karnevalen. En annan nyhet är att åtta företag kommer att blicka framåt i tiden på Nygatan mellan Rådhustorget och Teaterparken.
– Vi kallar det Futureland. Här kommer besökaren att få ett smakprov på vad framtiden har att erbjuda. Det blir bland annat 3D-printning. Det är något som jag själv vill se. Men det blir även annat kul.

Många av artisterna som kommer har vi redan uppmärksammat. Niclas Lundblad vill lyfta fram tre av dessa.
– Först och främst fenomenet Hasse Andersson. Alla verkar gilla honom nu. Det är en märkligt hajp runt honom. Även Panda da Panda ska bli kul att se igen. De är ungdomarnas svar på Danne Stråhed. Kommer inte dom så blir det liv, säger Niclas Lundblad och skrattar.
– En personlig favorit är dock Maja Francis. Jag vill inte missa henne.

Karnevalen invigs på torsdag klockan 17.00 på Rådhustorget och avslutas klockan 01.00 på stadens olika scener.

All information hittar du på Karnevalens hemsida.

Till arkivet