Ekar planteras inför vandring till Paris

Tre av 55 eko-ekar som planteras mellan Uppsala och Lund, står nu i
Landskrona.

Planteringen av ekarna i Landskrona är ett symbolisk handling inom ramen för Svenska
kyrkans och Pilgrimscenters ekumeniska pilgrimsvandring för världens klimat, som startade från Uppsala igår. Slutmålet är klimatmötet i Paris och dit anländer pilgrimer från världens alla hörn i december.

Lars Wall på Landskrona kyrkogårdsförvaltningen har ansvarat för planteringen av ekarna i Landskrona.
– Vi har fått tre ekar eftersom vandringen stannar tre nätter i vår församling. De cirka fyra meter höga ekarna har vi planterat  bakom Vadensjö kyrka, på Gamla begravningsplatsen och framför prästgården på Ven, berättar han.

Pilgrimsvandringen når fram till Landskrona den 5 september. Den 6 september blir det en Ekomässa i Sofia Albertina kyrka, där möts två vandringsgrenar – en från Uppsala och en från Strömstad.  Den svenska pilgrimsvandringen avslutas Lund den 10 september, där det dagarna efter hålls ett Rikspilgrimsmöte.

Pilgrimsvandringen fortsätter sedan genom Danmark för att i Flensburg ansluta till den norsk- dansk-tyska vandringen mot slutmålet i Paris, dit vandrarna anländer första veckan i december.

Den som vill delta i pilgrimsvandringen genom att vandra dagsetapper, hela- eller delar av vandringen kan gå in på www.ekovandringen.se

Till arkivet